İSTANBUL

153'ü arayan vatandaş Ekrem İmamoğlu'nun sesini duyunca...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, mesleki yeterlilik eğitim programını başarıyla tamamlayan Beyaz Masa çalışanlarına törenle sertifikalarını verdi. Tören sonrası telefon başına geçen İmamoğlu, 153'e gelen telefonu cevapladı....

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
153'ü arayan vatandaş Ekrem İmamoğlu'nun sesini duyunca...

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Halkla İlişkiler Müdürlüğü ve UGETAM’ın iş birliği ile düzenlenen eğitim programını başarıyla tamamlayan Beyaz Masa çalışanlarıyla bir araya geldi.

“SORMAK EŞİTTİR; MUTLULUK…”

Bir yerin sorunlarını, en iyi orada yaşayanların bileceğini kaydeden İmamoğlu, şunları söyledi:

“Sormanın ne mahsuru var? Soralım, bilgi alalım. Aldığımız bilgiyle hareket edelim. Bu toplumun önceliği ne; o mahallede onu yapalım. İnanın, bu eşittir; mutluluk. Bu eşittir; sahiplenme, doğruyu yapma. Çok değerli. İşte bu, demokrasinin en üst seviyede cesur adımlarını atıp, toplumla bütünleşme süreci. Yöneticilerde bazen egoizm devreye girer. Yönetici egosu çok tehlikeli bir şeydir. ‘Allah korusun’ derim hep. Allah, kibirden ve egosu yüksek tavırdan bir yöneticiyi korusun ki, iyi yönetici olabilsin. Hele hele toplumu, tümüyle Allah korusun. Onun ızdırabı çekilmez kolay kolay. Halbuki bir şehre, bir kuruma yönetici olmak, kamusal hizmet veriyorsanız şayet, oranın sahibi olmak, insanlara hükmetmek asla değil. Tam aksine, insanlarla beraber süreci yönetebilme becerisidir. Tüm bunların kurumumuzda var olmasını, çok ama çok istiyorum. Bunu yaptığımız taktirde insanlar, Büyükşehir Belediyesi’ni daha çok sevecek, İstanbul’u daha çok sevecek, doya doya ‘İstanbulluyum’ diyecek.”

“KENDİNİZE ‘İSTANBULLUYUM’ DERSENİZ ŞEHRE ZARAR VERMEZSİNİZ”

Bir kişinin kendisini “İstanbulluyum” şeklinde tariflemesinin çok önemli olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “O zaman o şehre zarar vermezsiniz. O şehrin zarar görmesini engellersiniz. Biz, onun için diyoruz ki; bir şehirle ilgili çok önemli bir karar alıyorsanız, halkınıza güvenin ve sorun. Toplumun önceliği ne? Bu, İstanbul için çok önemli bir karar mıdır? Son günlerde Kanal İstanbul konuşuluyor. Evet; çok önemli bir karardır. Hayatı değiştiriyorsunuz. Olumlu mu, olumsuz mu? Kıtayı değiştiriyorsunuz. Anakarayı değiştiriyorsunuz. Toprakları, suyun akışını, yolları, köprüleri, alt yapıyı değiştiriyorsunuz. Bu, şehrin önceliği mi acaba? Deprem mi öncelik? Can güvenliği mi öncelik? Ekonomi mi? Sadece bu şehirde bulunan 1,5-2 milyon işsiz mi öncelik? Mesela bunları halka sormanın ne mahsuru var” dedi.

153’E GELEN TELEFONU YANITLADI

İmamoğlu, sertifika töreninin ardından, aynı binada bulunan Beyaz Masa ALO 153 Çağrı Merkezi’ni de ziyaret etti. Çalışanlarla tanışan İmamoğlu, merkeze gelen bir aramayı da direkt olarak yanıtladı.

Annesinin sosyal güvenlik kartının güncellemesi için 153’ü arayan Hülya adındaki vatandaş, karşısında İmamoğlu’nu duyunca kısa süreli bir şaşkınlık yaşadı.

Vatandaşla renkli bir sohbet gerçekleştiren İmamoğlu, çağrıyı aldıktan sonra telefonu, “Annesinin adı da Nazmiye Teyze. Ellerinden öpüyorum. Selamlarımı iletin, dualarınızı eksik etmeyin” sözleriyle kapattı.

Yorumlar