İSTANBUL

15 Temmuz'da PTT'ler açık mı pazartesi PTT işlem yapılacak mı?

Bu yıl 15 Temmuz pazartesi gününe denk geliyor. Resmi ilan edilen 15 Temmuz'da resmi ve devlet kurumları tatil olacak. Peki 15 Temmuz'da banka, PTT ve noter şubeleri açık mı olacak kapalı mı?

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
15 Temmuz'da PTT'ler açık mı pazartesi PTT işlem yapılacak mı?

15 Temmuz pazartesi günü tatil oldu mu araştırmaları sürüyor. Demokrasi ve Özgürlükleri Anma Günü olan 15 Temmuz 2019 yılında pazartesi gününe denk geliyor ve 15 Temmuz resmi tatil. 15 Temmuz tatili haftasonu ile birleşince 3 günlük bir tatil çalışanları bekliyor. Peki 15 Temmuz pazartesi günü bankalar, noterler ve PTT şubeleri kapalı mı olacak? 15 Temmuz resmi tatil ilan edildiği için pazartesi günü tatil olacak. Banka, noter yada PTT işlemi olan vatandaşlar 8 Temmuz salı gününü beklemek zorunda olacak. 

15 TEMMUZ RESMİ TATİL Mİ?

15 Temmuz 2016 tarihinde şehit olan vatandaşları, polisleri ve askerleri anmak için ve demokrasi zaferini kutlamak için ilan edilen 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü, geçtiğimiz dönemlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde alınan karar doğrultusunda resmi tatil olarak ilan edilmişti.

TBMM'de 15 Temmuz tarihinin resmi tatil olarak ilan edilmesiyle ilgili karar;

MADDE 1- (1) Ankara İline bağlı “Kazan İlçesi”nin adı “Kahramankazan” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2- (1) 17.3.1981 tarihli ve 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunun 2 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “ve 1 Mayıs günü” ibareleri “,1 Mayıs günü ve 15 Temmuz günü” olarak ve birinci fıkrasının (C) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“C) 1 Ocak günü yılbaşı tatili, 1 Mayıs günü Emek ve Dayanışma Günü ve 15 Temmuz günü Demokrasi ve Direnme Hakkı Günü tatilidir.”

Yorumlar