İSTANBUL

1 Mayıs'ta üniversitelerde ders yapılacak mı?Tatil kaç gün olacak?

1 Mayıs üniversiteler tatil mi? sorusu binlerce öğrenci tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün bu sene çarşamba gününe denk gelmesi öğrencileri heyecanlandırdı. Pek çok üniversiteli 1 Mayıs'n tatil olup olmadığını merak ediyor.

1 Mayıs'ta üniversitelerde ders yapılacak mı?Tatil kaç gün olacak?

Bugün 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü.Türkiye'de ilk kez 1923'te resmi olarak kutlanan 1 Mayıs bugün ülkede çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bununla birlikte üniversitelerin tatil olup olmadığı ise merak konusu. Peki 1 Mayıs yani bugün üniversiteler tatil mi? 

1 MAYIS'TA OKULLAR TATİL Mİ?

1 Mayıs 2019 resmi tatil yani okullar, hastaneler, bankalar, noterler, PTT'ler  kapalı. Yani 1 Mayıs Çarşamba yani bugün okullar 1 günlüğüne tatil olacak.

1 MAYIS NEDİR?
İşçilerin birlik ve dayanışma günü olan 1 Mayıs tüm dünyada olduğu gibi Türrkiye'de de kutlanıyor. 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, işçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günüdür. Türkiye'de ilk kez 1923'te resmî olarak kutlanmıştır. 2008 Nisan'ında, "Emek ve Dayanışma Günü" olarak kutlanması kabul edilmiştir. 22 Nisan 2009 tarihinde TBMM'de kabul edilen yasa ile 1 Mayıs resmi tatil ilan edilmiştir.

Yorumlar