İSTANBUL

1 Mayıs'ta Taksim'de kutlama yapılacak mı İstanbul Valiliği 1 Mayıs kararı

1 Mayıs'a az bir zaman kala herkesin merak ettiği şey Taksim'de kutlamaların yapılıp yapılmayacağı... İstanbul Valiliği Taksim'de 1 Mayıs kutlamalarına izin verdi mi? 1 Mayıs Çarşamba günü Taksim'deki kutlamalar için valiliği kararı ne olacak herkes tarafından merak ediliyor.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
1 Mayıs'ta Taksim'de kutlama yapılacak mı İstanbul Valiliği 1 Mayıs kararı

1 Mayıs'ta Taksim'de kutlama yapılacak mı sorusu yeniden gündemde.İstanbul Valiliği,  KESK, TMMOB, TTB, DİSK'in 1 Mayıs kutlaması için yaptığı başvuruyu reddetti.

 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, işçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü. Türkiye'de ilk kez 1923'te resmi olarak kutlanmaya başlanmıştır. 2008 Nisan ayında "Emek ve Dayanışma Günü" olarak kutlanması kabul edilmiştir.

TAKSİM'DE 1 MAYIS KUTLAMALARI YAPILACAK MI?

İstanbul Valiliği, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB), 1 Mayıs İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü Taksim’de kutlamak için yaptıkları başvuruyu reddetti.

1 MAYIS RESMİ TATİL Mİ OKULLAR KAPALI MI?

22 Nisan 2009 tarihinde TBMM'de kabul edilen yasa ile 1 Mayıs resmi tatil ilan edilmiştir.Her resmi tatilde okullar tatil olduğu gibi 1 Mayıs çarşamba günü de okullar tatil olacak. 

Yorumlar