İSTANBUL

1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs okullar açık mı yoksa kapalı mı?

1 Mayıs resmi tatil mi 1 Mayıs hangi güne denk geliyor, okullar tatil olacak mı sorularının yanıtları herkes tarafından merak ediliyor.. Bu yıl çarşamba gününe denk gelen 1 Mayıs, milyonlarca vatandaş tarafından araştırılıyor. 1 Mayıs'a ilişkin tüm detaylar haberimizde...

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
1 Mayıs resmi  tatil mi? 1 Mayıs okullar açık mı yoksa kapalı mı?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'ndan sonra 1 Mayıs resmi tatil mi? sorusu hem öğrenciler hem de aileleri tarafından araştırılıyor.1 Mayıs'ın Çarşamba gününe denk gelmesi öğrencileri heyecanlandırdı. Bununla birlikte 1 Mayıs resmi tatil olacak mı? sorusu herkes tarafından merak ediliyor.

1 MAYIS RESMİ TATİL Mİ? 1 MAYIS'TA OKULLAR TATİL Mİ?

1 Mayıs Çarşamba günü hem okullar tatil olacak hem de 1 Mayıs Çarşamba günü Türkiye genelinde resmi tatil olacak. 1 Mayıs günü bankalar, resmi kurumlar, devlet daireleri kapalı olacak.

1 MAYIS NEDİR?
İşçilerin birlik ve dayanışma günü olan 1 Mayıs tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kutlanıyor. 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, işçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günüdür. Türkiye'de ilk kez 1923'te resmî olarak kutlanmıştır. 2008 Nisan'ında, "Emek ve Dayanışma Günü" olarak kutlanması kabul edilmiştir. 22 Nisan 2009 tarihinde TBMM'de kabul edilen yasa ile 1 Mayıs resmi tatil ilan edilmiştir.

1 MAYIS'TA BANKALAR, HASTANELER, PTT AÇIK MI KAPALI MI?

 1 Mayıs Çarşamba gününün resmi tatil olması nedeniyle tüm kamu kurum ve kuruşları kapalı olacak.

Yorumlar