GÜNGÖREN

Güngören Fen Bilimleri öğrencilerine büyük jest

Güngören Belediyesi İbn-i Sina Bilgi Evi tarafından Fen Bilimleri dersinde öğrencilerin motivasyonu arttırmak amacıyla yeni bir uygulama olan “Süper Fenci” kartı uygulaması başlatıldı.

Güngören Fen Bilimleri öğrencilerine büyük jest

Fen Bilimlerine dair bir başarı elde eden her öğrenci bu kartı almayı hak ediyor. Süper Fenci kartları, uygulama başladığından itibaren öğrencilerin hedefi haline geldi. Öğrencilerin fen bilimlerine karşı ilgi ve meraklarının, keşif ve araştırma isteklerinin artmasını sağlayan bu uygulama aynı zamanda öğrencilerin okullarındaki Fen Bilimleri dersindeki başarılarını da artırdı.

İbni-i Sina Bilgi Evi öğretmenleri uygulama ile ilgili şu bilgileri verdi:” Dünyadaki hiçbir ders, kitap veya öğrenme aracı motive olmamış öğrencileri öğrenmeye meraklı ve sıkı çalışmaya hazır hale getiremez. Bilgi evleri, öğrencilerinin motivasyonunu artıracak, onları yüreklendirecek ve onların potansiyellerini en iyi şekilde kullanmasını sağlayacak yeni yeni uygulama ve metotlarla öğrencilerine hizmet veriyor.

Derse öğrencilerin ilginç bulacakları veya sevecekleri bir konunun işleneceğini bildirerek başlama, hak ettiğinde sözlü veya yazılı övgüde bulunma, ödüller teklif etme, derslerde oyunlar, deneyler ve gösterim araçları kullanma vb. Bilgi Evlerinde öğrencilerin motivasyonunu sağlamak ve arttırmak için izlediğimiz yollardan yollarından bazıları. “Süper Fenci” uygulamamız da bu bağlamda hayata geçirdiğimiz çalışmalarımızdan biri. 3. sınıflardan Esmanur Çelik yapmış olduğu ‘Dünya Katman Modeli’ ve başarılı sunumundan dolayı, 4. sınıflardan Ali Eren Akgün sorulan zor bir soruyu cevaplayan tek öğrenci olduğundan dolayı, 6. sınıflardan Sümeyye Aydın ve 7. sınıflardan Eyüp Çapoğlu değerlendirme testlerindeki tüm soruları doğru yapan tek öğrenci oldukları için Süper Fenci olmayı hak eden ilk öğrencilerimizden oldular. Süper fencilerimizi, geleceğin bilim insanlarını, tebrik ediyoruz.”

Yorumlar