GAZİOSMANPAŞA

Gaziosmanpaşalı çocuklar uzayda yolculuğa çıktı

Gaziosmanpaşalı çocuklar, “Uzay Mekiği Simülatörü” ile gerçeğe yakın bir uzay deneyimi yaşadı. Gezegenler, yıldızlar ve güneş sisteminden oluşan simülasyonda yolculuk eden çocuklar heyecanlı dakikalar geçirdi.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Gaziosmanpaşalı çocuklar uzayda yolculuğa çıktı

Gaziosmanpaşa Meydanı’nda kurulan “Uzay Mekiği Simülatörü” çocukları galaksilerin, yıldızların ve gezegenlerin arasında heyecanlı bir yolculuğa çıkardı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin ücretsiz olarak düzenlediği etkinliğe katılan çocuklar, görüntüleri, 3 boyutlu hareketleri ve efektleriyle bir uzay mekiğinin içinde yaşananları bire bir hissetti.

Çocukların ufkunu genişletmek ve bilime olan ilgisini artırmak için düzenlenen etkinlikte öğrenciler, yıldızların ve gezegenlerin hareketlerini yakından görme imkanı buldu.

UZAYI VE GEZEGENLERİ DAHA YAKINDAN TANIDILAR

Üç boyutlu gözlüklerle uzay mekiği simülatörüne binen çocuklar, samanyolu gibi birçok galaksiyi içine alan evreni gözlemledi. Yaklaşık 6 dakika süren gösterimler, Big Bang’le başlayarak galaksiler arasında süren yolculukla devam etti. Uzayın derinliğinde gezen izleyiciler kuyruklu yıldızlara, gezegenlere yakından bakma ve meteorlar arasında savrulma heyecanını yaşadı.

Yorumlar