GAZİOSMANPAŞA

Gaziosmanpaşa’da şiddet uygulayan erkeğe eğitim

Gaziosmanpaşa’da pilot uygulama kapsamında kadına şiddet uygulayan erkekler için adli kontrol zorunluluğu olarak eğitim programları düzenliyor. Başarılı sonuçlar vermeye başlayan projenin tüm Türkiye’de uygulanması ön görülüyor.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Gaziosmanpaşa’da şiddet uygulayan erkeğe eğitim

Gaziosmanpaşa’da kadına yönelik şiddet uygulayan erkekler için eğitim projesi uygulanıyor.

Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı ve Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı iş birliğinde gerçekleştirilen projeyle şiddet dolayısıyla hakkında uzaklaştırma kararı verilen erkekler için adli kontrol zorunluluğu olarak eğitim programları düzenliyor.

Proje kapsamında erkeklerin yanı sıra şiddete maruz kalan kadınlar da bilgilendirici eğitim programına alınıyor.

UZMANLAR ŞİDDETİN KAYNAĞINI TESPİT ETMEYE ÇALIŞIYOR

Gaziosmanpaşa Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi Konferans Salonu’nda haftanın bir günü anne ve babalara eğitim veriliyor. Müftü, psikolog, sosyolog ve hukukçu gibi uzmanların katıldığı eğitimlerde sorunun kaynağı tespit edilmeye çalışılıyor.

Şiddetin sebebinin tespit edilmesiyle çözüm odaklı çalışma ve rehabilitasyon süreci başlıyor. Program kapsamında kadına yönelik şiddetin yanı sıra çocukla iletişim, genel iletişim becerileri ve cinsel istismar gibi konularda da eğitim veriliyor. 1 yıl boyunca sürecek projenin tüm Türkiye’de uygulanması ön görülüyor.

Yorumlar