GAZİOSMANPAŞA

Gaziosmanpaşa rengarenk çiçeklerle yaza hazırlanıyor

Gaziosmanpaşa, yazın müjdecisi olan rengarenk çiçeklerle süsleniyor. Gaziosmanpaşa Belediyesi ekipleri, ilçe genelindeki tüm parkları ve yeşil alanları yenileyerek yaza hazır hale getiriyor.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Gaziosmanpaşa rengarenk çiçeklerle yaza hazırlanıyor

Yaz mevsimin yaklaşması ve kontrollü sosyal hayata geçişin başlamasıyla birlikte Gaziosmanpaşa Belediyesi, park ve yeşil alanlara yönelik çalışmalarını artırdı. Bu kapsamda Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, yeşil alanların bakımı, iyileştirilmesi, yazlık çiçek dikimi ve ağaçlandırma çalışmalarını yoğun biçimde sürdürüyor.

Vatandaşların dinlenmek ve güzel vakit geçirmek amacıyla ziyaret ettiği park ve yeşil alanlar, binlerce mevsimlik çiçek ile süsleniyor.

MEVSİMLİK ÇİÇEKLER TOPRAKLA BULUŞUYOR

İlçedeki parklar, yeşil alanlar ve ana caddelere daha güzel ve estetik bir görüntü kazandırmak amacıyla beyaz, pembe, kırmızı renkte begonyalar dikiliyor. Çiçeklendirme çalışmalarında ateş kırmızısı rengiyle dikkat çeken ateş çiçeği ve farklı renklerde ipek çiçeği de kullanılıyor. Çimlerin yaz aylarında daha canlı görünmesi için yeşil alanlar düzenli olarak biçilerek, bakımı gerçekleştiriliyor. Yeşil alanların tamamında gübreleme çalışmaları yapılıyor.

AĞAÇLARIN BAKIMI YAPILIYOR

Meydanlar ve cadde kenarlarında bulunan çalılara form veren ekipler, kurumuş ve sağlıksız durumda olan ağaçların değişimini gerçekleştiriyor. Ana caddelerdeki ağaçların iyi su alabilmeleri için kök bölgelerinde çapalama işlemi yapılıyor. Ağaçların, çimlerin, çiçeklerin, süs bitkilerinin temel ihtiyacı olan su için, alanlardaki tesisatların tüm bakım ve onarımları da yapılıyor. Bunun yanı sıra yaz aylarında artan sıcaklar ile birlikte böceklerin bitkilere ve ağaçlara zarar vermesini engellemek için tüm yeşil alanlar hummalı biçimde ilaçlanıyor.

PARKLAR HEM YENİLENİYOR HEM DE DEZENFEKTE EDİLİYOR

Gaziosmanpaşalı çocukların huzurla ve güvenle oyun oynayacağı parklar da ekipler tarafından elden geçiriliyor. Şemsipaşa Mahallesi Tikveşli Sokak Parkı’na oyun grubu ve güvenlik açısından kamera sistemi kuruluyor. COVID-19 nedeniyle yapımına ara verilen Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi 1017 Sokak Parkı’ndaki çalışmalar da yeniden başladı. Daha önce basket sahası yapılan parka; oyun grubu, salıncaklar ve vatandaşların spor faaliyetlerini yerine getirmeleri için fitness aletleri kuruluyor. Ebeveynlerin çocuklarını oyun alanında izlerken dinlenmeleri için oturma alanlarının yapımı devam ediyor. COVID-19 tedbirleri kapsamında ilçedeki tüm park alanların, bankların, oyun gruplarının ve spor aletlerinin dezenfekte çalışmaları ise sürüyor.

Yorumlar