GAZİOSMANPAŞA

Gaziosmanpaşa dezenfekte ve ilaçlama çalışmaları aralıksız sürüyor

Gaziosmanpaşa Belediyesi, koronavirüs salgınını önlemek için çalışmalarını 16 mahallenin tamamında yoğun biçimde sürdürüyor.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Gaziosmanpaşa dezenfekte ve ilaçlama çalışmaları aralıksız sürüyor

Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı en üst seviyede önlemler alan Gaziosmanpaşa Belediyesi, dezenfekte ve ilaçlama çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Gece gündüz devam eden çalışmalarla tüm sokaklar, kaldırımlar, kamu kurumları, ortak kullanım alanları ve pozitif vaka tespit edilen vatandaşların binaları dezenfekte edilip ilaçlanıyor.

Bu kapsamda ilçedeki 1.452 cadde, sokak ve 11 pazar yeri ile meydanları kapsayan yıkama ve dezenfekte çalışmaları periyodik olarak devam ediyor. 3 adet arazöz ile günde 2 vardiya halinde tüm cadde, sokak ve kaldırımlar köpüklü sular kullanılarak yıkanıyor. Çalışmalar kapsamında 1.750 adet çöp konteyneri de rutin olarak olarak yıkanıp, ilaçlanıyor ve dezenfekte ediliyor.

KAMU HİZMET BİNALARI PERİYODİK OLARAK İLAÇLANIYOR

Cadde ve sokakların yanı sıra kamu hizmet binaları ve insan sirkülasyonunun yoğun olduğu ortak kullanım alanlarında da ilaçlama çalışmaları devam ediyor. Dezenfeksiyon ve ilaçlama makineleri ile Kaymakamlık, Nüfus Müdürlüğü, Tapu Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü, polis merkezleri, adliye binası, belediye hizmet binası ve belediyeye bağlı birimler, PTT, İSKİ ile tüm hastaneler ve aile sağlığı merkezleri düzenli olarak ilaçlanıyor. Bununla birlikte ilçedeki 83 cami, 2 cem evi, 16 muhtarlık binası, 161 eczane, 41 optikçi ile otobüsler, minibüsler, taksi durakları ve otobüs duraklarında ilaçlama ve dezenfekte çalışmaları gerçekleştiriliyor.

POZİTİF VAKA TESPİT EDİLEN VATANDAŞLARIN EV VE BİNALARI DEZENFEKTE EDİLİYOR

Gaziosmanpaşa’da koronavirüs salgınından doğrudan etkilenen ve vaka tespit edilen vatandaşların yaşam alanları ve temas noktaları, hastalığın başkalarına da bulaşmaması adına ekipler tarafından dikkatle dezenfekte ediliyor. Bu kapsamda koronavirüs testi pozitif çıkan vatandaşların yaşadığı 225 ev ve binada Gaziosmanpaşa Belediyesi ekipleri tarafından ilaçlama çalışması yapıldı. 

Yorumlar