FATİH

İyi Parti ırkçılıkla eleştirilen adayına sahip çıktı!

İyi Parti Fatih Belediye Başkan adayı İlay Aksoy'un “Fatih’i Suriyelilere teslim etmeyeceğim” pankartı tepki çekmişti. İyi Parti ırkçılıkla eleştirilen adayına sahip çıktı!

İyi Parti ırkçılıkla eleştirilen adayına sahip çıktı!

“Fatih’i Suriyelilere teslim etmeyeceğim” pankartı nedeniyle tepki çeken İyi Parti Fatih Belediye Başkan adayı İlay Aksoy, söz konusu pankartın arkasında durdu.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından bir video paylaşan Aksoy “İYİ akşamlar Fatih, burası Karagümrük mahallemiz; tekrar ifade ediyorum ki “ben Fatih’i Suriyelilere teslim etmeyeceğim” ifadesini kullandı.

Konuya ilişkin ırkçılık eleştirileri dile getirilirken İyi Parti, adayına destek verdi. İlay Aksoy’un videosunu kişisel hesabından paylaşan İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, “İlay Aksoy'u korkutamazsınız” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?
İstanbul Fatih’te İyi Parti’den Belediye Başkan adayı olan İlay Aksoy’un seçim çalışmaları kapsamında Fatih'in birçok yerine astırdığı pankartta “Fatih’i Suriyeliler’e teslim etmeyeceğim” ifadeleri yer aldı.

Tepkilerin odağında dolan Aksoy, Fatih'ye herkesin asıl önceliğinin Suriyeliler olduğunu söyledi. Bununla ilgilendiğini ve düşündüklerini de afişe yansıttığını belirten Aksoy "O pankart tepki görmek yerine çok büyük bir destek aldı" dedi.

İyi Parti'nin Fatih teşkilatı sosyal meda hesaplarından afişlerinin kaldırımaya çalışıldığını belirtirken İlay Aksoy söz konusu afişler için sosyal  medya hesabından "Ben halkımıza siyasi jargonlarlı değil gerçek yapacaklarımı anlatmayı tercih ediyorum" dedi.

Vatandaşın kendisini desteklediğin belirten Aksoy "Biraz gerçekçi olmak gerekiyor. Ben trollerin dışında kimseden olumsuz bir tepki almadım ve sözümün arkasındayım” diye konuştu.

Ancak özellikle sosyal medyada çok geniş bir tepkiyle karşılanan pankartlar pek çok yerde yerinden söküldü.

Yorumlar 1 yorum