FATİH

Fatih Belediyesi mehter takımı için kesenin ağzını açmış: 11 milyon 490 bin TL

Fatih belediyesinin kültür sanat etkinlikleri kapsamında açtığı mehter takımı ihalesine 11 milyon 490 bin TL ödemesiyle ilgili soruşturma açıldı.

Fatih Belediyesi mehter takımı için kesenin ağzını açmış: 11 milyon 490 bin TL

CHP’li meclis üyesi Fazıl Uğur Soylu, belediyenin 2017 yılı gelir ve giderleri ile hesap ve işlemlerinin denetimi için oluşturulan rapora şerh koyarak mehter takımı ihalesi için 11 milyon 490 bin TL ödenmesi dahil birçok tespitini yargıya taşıdı. Ancak Fatih kaymakamlığı tarafından dört belediye yetkilisi hakkında soruşturma izni verilmedi. Soylu karara itiraz etti.

Cumhuriyet gazetesinden Hazal Ocak’ın haberine göre; İtirazı inceleyen İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 1. Dava Dairesi, 11 milyon 490 bin TL’lik ödemeyle ilgili soruşturma başlattı. Mahkeme, söz konusu kişiler hakkında soruşturma izni verilmemesine ilişkin kararın kaldırılmasını da emretti.

Soylu şunları söyledi: “Açık ihale bedeli çok yüksek ve belediye bütçesini hayli zorlayacak miktarda. Bu hizmetin alınması bütçe harcamalarının düşüncesizce harcandığının bir göstergesi. İhale bedeli çok yüksek ve bütçe israfına sebebiyet verdi. Denetim raporumda bu şekilde yer verdim ve görevi kötüye kullanma şikâyetini yargıya taşıdım.”

Yorumlar