EYÜP

Eyüpsultanlı kadınlardan bağlama kurslarına büyük ilgi

Eyüpsultan Belediyesi Göktürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde hanımlar için açılan Türk Halk Müziği kursları ilgi odağı oluyor.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Eyüpsultanlı kadınlardan bağlama kurslarına büyük ilgi

Türk Halk Müziği eğitimi alan Eyüpsultanlı kadınlar, türkülere hayat vererek, müzikle bütünleşip hem sosyalleşiyor, hem de yeni bir enstrüman çalmayı öğrenmenin keyfini yaşıyor.

“TÜRKÜLERİMİZİ UNUTMUYORUZ”

Türk Halk Müziği derslerinin büyük ilgi gördüğünü ve Eyüpsultanlı hanımların bu kursa severek geldiğini belirten Göktürk Kültür ve Sanat Merkezi Müzik Öğretmeni Turgut Yıldız, şöyle diyor:

“Türkülerimizi öğretirken ses eğitimleri vererek diyafram açıyoruz bu, sağlık açısından da oldukça önemli. Gelenek ve göreneklerimizi müziğimizle harmanlayarak sunuyoruz.

Türkülerimizin yüklemiş olduğu misyonu unutturmadan, anlatmaya çalışıyoruz. Eyüpsultan Belediyesi bize bu anlamda çok destek oluyor. Müziği çok seven ve desteklerini esirgemeyen Deniz Başkanımıza da teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

“MÜZİKLE BÜTÜN SIKINTILARIMI UNUTUYORUM”

Dört yıldır Göktürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde Türk Halk Müziği eğitimi alan Aylin Karabulut, şunları söylüyor:

“Buraya geldiğim için kendimi çok mutlu ve huzurlu hissediyorum. Yoğun çalışan biri olarak bütün stresimi sıkıntılarımı burada unutuyorum bir nevi terapi gibi geliyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”

“MOTİVASYON KAYNAĞIMIZ”

Türk Halk Müziği eğitimi alan Aliye Yılmaz ise, “Buradan çıkarken sosyal hayatıma motivasyonum artarak devam ediyorum” diyerek sözlerine şöyle devam ediyor:

“Aldığımız eğitimden, hocamızdan çok memnunuz. Bulunduğumuz ortamla sosyalleşiyoruz, konserler veriyoruz, motivasyonumuz artıyor. Buraya gelmek için Perşembe gününü sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Yorumlar