EYÜP

Eyüpsultan'da tarihi eserlerde rölöve çalışması başladı

Eyüpsultan Belediyesi ve Gebze Teknik Üniversitesi arasında yapılan işbirliği kapsamında 41 lisans ve yüksek lisans öğrencisi ile 6 öğretim elemanından oluşan ekip, Eyüpsultan’da alan çalışmasına başladı.

Eyüpsultan'da tarihi eserlerde rölöve çalışması başladı

Eyüpsultan Belediyesi ve Gebze Teknik Üniversitesi (GTU) arasında yapılan işbirliği kapsamında Eyüpsultan'da alan çalışmasına başlandı. Çalışmalar, KUDEB (Koruma, Uygulama ve Denetim Bürosu) organizasyonunda gerçekleştirilecek. Bu çalışmalar sonucu Eyüpsultan'da rölövesi alınmamış tarihi eser kalmayacak.

GTU ekibi çalışmalarına Eyüp Merkez Mahallesi Cami-i Kebir Sokak, Feshane Caddesi, Eyüp İskele Caddesi Kızılmescit Sokak, Oyuncakçılar Çıkmazı, İslambey Mahallesi Zekai Dede Sokak ve Halit Paşa Sokağı'nda başladı.

Çalışmalarda, ilk etapta 7 - 12 Ekim tarihleri arasında belirlenen yapıların bütün boyutları ölçülerek plan, kesit ve görünüşü yeniden çıkarılarak rölöve projelendirmesi yapılacak. Sonraki süreçte ise yapıların ilk yapıldığı halini modelleyen restitüsyon projesi ve yapılacak müdahale, onarımları gösteren restorasyon projeleri hazırlanacak.

Yorumlar