EYÜP

Eyüpsultan'da Sağlıklı Yaşam Karavanı yola çıktı!

Eyüpsultan'da Sağlıklı Yaşam Karavanı obezite ile mücadele için yola çıktı. Diyetisyene gidemeyen vatandaşlara ücretsiz destek verilecek karavan ile sağlıklı yaşam ve doğru beslenme konularında bilgilendirme yapılacak.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Eyüpsultan'da Sağlıklı Yaşam Karavanı yola çıktı!

Eyüpsultan Belediyesi müthiş bir projeye daha imza attı. Belediyenin Sağlıklı Yaşam Karavanı obezite ile mücadele için yola çıktı. İlçede her hafta 3 okula gidecek karavanda uzman diyetisyenler ve ölçüm cihazları bulunuyor.

Uzman diyetisyenler ile vücut kitle indeksi ölçüm cihazlarının bulunduğu karavanın ilk durağı Rami Yeni Mahalle Tantavi İlkokulu oldu. Okul bahçesinde bekleyen öğrenciler belediyenin Sağlıklı Yaşam Karavanı'nda tartılarak, boy ve kilo ölçümlerini yaptırdı.

Burada kişiye özel diyet listeleri hazırlanarak ilçedeki obezitenin önlenmesi, sağlıklı yaşam, doğru beslenme konularında bilgilendirme yapılmasının yanı sıra diyetisyene gidemeyen vatandaşlara bu konuda ücretsiz destek olunması amaçlandı. Öte yandan Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken'e çocuklar yoğun ilgi gösterdi.

HER HAFTA 3 OKUL

Karavan ilçede her hafta 3 okula, bir de mahalleye giderek sağlıklı yaşam taraması gerçekleştirecek.

"AİLELERİ DE BİLİNÇLENDİRMEK İSTİYORUZ"

Ülkedeki obezite oranına dikkat çeken Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, “Ülkemiz obezite ile mücadele konusunda durumumuz biraz kötü Avrupa'da birinciyiz. Artık bu devletin politikası haline geldi. Bizde yaptığımız çalışmalarla daha kapsamlı daha teknik verileri kontrol altına alıp bütün çocukların kilo, kemik ve yağ oranlarını bilgisayarımıza kaydediyoruz. Önümüzdeki zamanlarda aileleri bu konuda bilinçlendirmek istiyoruz. Ölçme ve değerlendirme yapacağız. Sağlıklarının nasıl gittiğinin ölçüp değerlendirmesini yapacağız” dedi.

Yorumlar