EYÜP

Eyüpsultan Meydanı koronavirüse karşı sabunla yıkandı

Dünyada hızla yayılan koronavirüsün Türkiye'de de görülmesinin ardından genişletilen temizlik çalışmaları kapsamında, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan tarihi Eyüpsultan Meydanı boydan boya sabunlu sularla yıkandı.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Eyüpsultan Meydanı koronavirüse karşı sabunla yıkandı

Eyüpsultan Belediyesi koronavirüse karşı dezenfekte çalışmalarını hızlandırdı.

Yaklaşık 30 dakika süren çalışmada Eyüpsultan Belediyesi temizlik ekipleri, Meydanın yanısıra Cami bahçesini de köpüklü sularla yıkadı.

“BİZ HAZIR KİTAP OKUMA YARIŞMASI DÜZENLEMİŞTİK BOL BOL KİTAP OKUSUNLAR”

Koronavirüs nedeni ile ilçede temizlik çalışmalarının arttığına dikkat çeken Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken şunları söyledi: “Bu işin başı zaten temiz olmaktır. Hijyenle birlikte önlem almak gerekir. Herkesin dikkatli olması lazım. Hükümetimiz elinden geleni yapıyor. Okullar tatil edildi diye halkın kafelere, alışveriş merkezlerine yönelmesi doğru değil. Biz hazır kitap okuma yarışması düzenlemiştik; bol bol kitap okusunlar. 28 Mayıs'a kadar süreleri var…”

“2 HAFTADIR OKUL, CAMİ, MUHTARLIK VE KAMU BİNALARINI HİJYENİK HALE GETİRDİK”

“Vatandaşlarımız aileleri ile vakit geçirip dinlensinler. Ne kadar az yayılırsa o kadar kolay şekilde atlatırız. Şu ana kadar hamd olsun ölüm vak'ası olmadı. Olmadan da bu şekilde bitiririz diye umut ediyoruz. Biz de 2 haftadır okul, cami, muhtarlık, kamu binalarını, parkları, toplu ulaşım araçlarını minibüsleri, taksileri temizletip hijyenik hale getirdik. Toplu iş yerlerine özel sektörden destek almaları konusunda tavsiyede bulunuyoruz. Biz de onlara yardımcı oluyoruz. Tüm imkanlarımızı seferber ederek bu virüsü atlatmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızdan bize bu konuda yardımcı olmalarını rica ediyorum"

Yorumlar