EYÜP

Eyüpsultan Belediyesi Şehir ve Medeniyet Okulu kayıtları ne zaman başlıyor?

Eyüpsultan Belediyesi, Şehir ve Medeniyet Okulu kayıtlarının başladığını duyurdu. Şehir ve Medeniyet Okulu nedir? Başvuru nereye yapılıyor?

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Eyüpsultan Belediyesi Şehir ve Medeniyet Okulu kayıtları ne zaman başlıyor?

Eyüpsultan Belediyesi, Şehir ve Medeniyet Okulu kayıtlarının başladığını duyurdu. Peki nedir Şehir ve Medeniyet Okulu nedir? Şehir ve Medeniyet Okulu başvuruları nereye yapılıyor?

Eyüpsultan Belediyesi, Şehir ve Medeniyet Okulu kayıtları 01 – 18 Ekim 2019 tarihlerinde başlıyor.Kayıt yaptırmak isteyenler Eyüpsultan Araştırma Merkezi’ne giderek (EYSAM) veya online olarak başvuruda bulunabilecek.

Başvuru için adres ve telefon numaraları

İslambey Mah., Hz. Halid Blv. No:51 Eyüpsultan/ İstanbul EYSAM

0212 444 30 00 / 2973

0212 444 30 00 / 2981

ŞEHİR VE MEDENİYET OKULU NEDİR?

Eyüpsultan Belediyesi tarafından düzenlenen Şehir ve Medeniyet Okulu, 2016 yılında, üniversitede okumakta olan yahut akademik kariyerini sürdüren, aktif olarak mesleğini icra etmekte olan öğrencilerin katılımı ile Eyüpsultan’da başladı.

Türkiye’de ilk defa yerel yönetimler alanında perspektifli ve sürdürülebilir, şehir ve medeniyete dair atölye çalışmalarını içeren Şehir ve Medeniyet Okulu, şehri, şehirciliği ve şehirliliği içeren konuların katılımcı öğrencilerin birer akademik danışman rehberliğinde çok yönlü analizinin ve bunu takiben sorun çözme yahut geliştirme tekliflerinde bulunmasını sağladıkları entegre bir eğitim programıdır.

Şehir ve Medeniyet Okulu, alanında özgün ve model olabilecek bir içeriğe sahiptir. Katılımcılarına şehirciliğimizin kadim mirası üzerinde geçmişimizi anlama, günümüzü yorumlama ve gelecek için yerinde öngörüler ve düzenlemeler yapma kabiliyetini kazandırmayı amaçlayan Şehir ve Medeniyet Okulu bünyesinde yıl boyu sürecek şekilde atölyeler, seminerler, saha araştırmaları ve geziler yapılmaktadır.

ALANINDA UZMAN KİŞİLER SEMİNERLER VERİYOR

Bu programda öğrenciler; 15’er kişilik 5 farklı ve birbirini destekleyen atölyede akademik danışmanlarının rehberliğinde okuma, saha araştırmaları ve raporlama faaliyetlerini sürdürüyorlar. Her hafta düzenlenen atölye buluşmaları akademik danışmanın belirlediği müfredat ile yapılıyor.

Ancak öğrenciler yalnızca atölye eğitimlerine katılmakla kalmıyor, haftanın diğer günü yine Şehir ve Medeniyet Okulu tarafından düzenlenen Şehir Seminerleri’ne katılım sağlıyorlar. Bu seminerlerde öğrencilerin bir şehri var eden tarihi, kültürel ve sosyal değerler üzerine perspektif odaklı bir yorum kazanmaları için destekte bulunuluyor.

Atölye toplantılarında alınan teknik ve teorik bilgi, seminerler ile kadim medeniyet tasavvuruna dayalı bir eğilimin ve tavrın oluşması sağlanıyor.

5 ATÖLYEDE ÇALIŞMALAR SÜRDÜRÜLÜYOR

Öğrenciler, atölye ve seminer programları sonucunda kavuştukları genel yeterlilik sayesinde şehir üzerinde düşünme, analiz etme, raporlama, çözüm ve geliştirme odaklı proje tasarımlarında bulunma ve makaleler kaleme alma niteliğine kavuşuyorlar. Şehir ve Medeniyet Okulu bünyesinde, her atölyede 15 öğrenci olacak şekilde 5 atölye yer alıyor.

Bunlar;

Kentsel Tasarım Atölyesi (Dr. Öğr. Üyesi Onur Şimşek)

Şehir Yönetimi Atölyesi (Doç. Dr. Burak Hamza Eryiğit)

Şehir Estetiği Atölyesi (Doç. Dr. Aynur Can)

Medeniyet Atölyesi (Savaş Barkçin)

Geometrik Desenler Atölyesi (Serap Ekizler Sönmez)

Programa dahil olacak olan öğrenciler, online veya elden başvurularını yaptıktan sonra gerçekleşen mülakatlar sonucu kendileri için uygun olacak atölyelere yönlendiriliyorlar.

Yorumlar