ESENYURT

Esenyurt’tan dönüş yapan Suriyelilere 134 kişi daha eklendi

134 Suriyeli Daha Esenyurt’tan ülkelerine döndü... Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Suriyelileri bizzat uğurlamaya geldi.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Esenyurt’tan dönüş yapan Suriyelilere 134 kişi daha eklendi

Esenyurt Belediyesi ve İstanbul İl Göç İdaresi’nin organizasyonuyla 134 kişilik Suriyeli daha memleketlerine döndü.

 Esenyurt Belediyesi’ne ait araçlarla Suriyeliler, ülkelerine dönmek üzere Esenyurt Belediyesi eski binası önünden Kilis Öncüpınar, Hatay Yayladağı ve Cilvegözü Sınır Kapısı’na doğru yola çıktı. Gönüllü olarak kesin dönüş yapan Suriyelilerin eşyaları da Esenyurt Belediyesi tarafından ayrı bir araçla memleketlerine gönderildi.

Sınır kapılarına ulaşan Suriyeliler güvenli bölgelerden ülkelerine ulaştırılacak.

Geri dönüşler devam edecek

Esenyurt’tan yola çıkan Suriyelileri uğurlayan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt yaptığı konuşmada bu kafilede 134 Suriyelinin bulunduğunu belirterek “ Toplamda 1610 kişi göndermiş oluyoruz. Yine aynı bölgelere gidiyorlar. Kendileriyle sohbet ettim. Mutlular, memleketlerine dönmeleri bizi de mutlu ediyor” dedi.

Başkan Bozkurt dönüşlerin devam edeceğini belirterek “ Biz aralıksız olarak bu süreci devam ettireceğiz. Hem Suriyeli misafirlerimiz açısından, hem de ilçedeki vatandaşlarımız açısından bu önemli. Dönmelerinde etkili birkaç faktör var. Öncelikle hangi koşulda olursa olsun, herkes kendi vatanını özler. Buradaki Suriyeli vatandaşlar da vatanını özlüyor ve gitmek istiyorlar. Endişeleri var tabi ki ama daha önce giden vatandaşlarıyla konuştuklarında orada sorun olmadığını görünce gitmek istiyorlar” diye konuştu.

Kendilerinin de onların gitmelerini kolaylaştırdığını vurgulayan Başkan Bozkurt “ Burada bir ekibimiz var, çok güzel çalışıyor. Bu ekip arkadaşlarımız, yapılması gereken işlemlerde kendilerine yardımcı oluyorlar. Tüm işlemleri belediyemiz tarafından yapılıyor. Ayrıca ücretsiz olarak ulaşım ve iaşe desteği veriyoruz. Dolayısıyla bizi tercih ederek güvenli bir şekilde evlerine dönüyorlar” dedi.

Yorumlar