ESENYURT

Esenyurt’ta 2019-2020 Kültür-Sanat Yılı'na görkemli açılış

Esenyurt Belediyesi, 2019-2020 Kültür ve Sanat Sezonu’nu iddialı projelerle açarken Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Esenyurt’un kültür-sanatla anılan bir ilçe olacağını söyledi.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Esenyurt’ta 2019-2020 Kültür-Sanat Yılı'na görkemli açılış

Esenyurt Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen 2019-2020 Kültür ve Sanat Sezonu, Şehit Erol Olçok Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle açıldı. Yeni sezonda birçok kültür ve sanat projesinin hayata geçirilmesi planlanırken 72 ayrı branşta 24 bin kursiyere ise kültür ve sanat eğitimi verilecek.  Açılışa Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Esenyurt Belediyesi Başkan Yardımcıları Selçuk Günerhan ve Veysel Bal, Cumhuriyet Halk Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Duran Keleş ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Bozkurt, açılış öncesi davetlilerle birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı'nın gösterisini izleyerek, Köy Enstitüleri’ni anlatan fotoğraf sergi alanını gezdi.

‘Amacımız mutlu insan’

Açılış programında konuşma yapan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Esenyurt’u betonla, rantla anılan bir yer değil, güzelliklerle, mutlulukla, sanatla anılan bir ilçeye dönüştürmeyi hedeflediklerini söyledi. Başkan Bozkurt, bu yıl da yoğun bir program hazırlandığını belirterek “24 bin civarında kursiyerimiz kişisel gelişim, sanat, zanaat, çocuk gelişimi gibi 72 ayrı branşta eğitim alacak. Amacımız, zengin ve güçlü insanı değil, mutlu insanı oluşturmak. Eğer sahip olduklarımızın tadını alamıyorsak ondan hoşnut değilsek hiçbir anlamı yok. Öncelikle biz vatandaşlarımızı mutlu, değerleri olan, kendine ve çevresine saygısı olan insanlar haline getirmeye çalışacağız. Bu anlamda birçok etkinliğimiz olacak” dedi.

29 Ekim’de kardeşlik türküleri

Kültür Müdürlüğü bünyesinde 2 binin üzerinde öğrenciye üniversiteye hazırlık eğitimi verdiklerini belirten Başkan Bozkurt, “Bunların yanı sıra özel çocuklarımızın hayata daha güçlü bakmaları, kendilerini daha iyi hissetmeleri için çalışmalarımız devam edecek. Bu kenti güzelleştireceğiz. Bunun olabilmesi için de birlik, beraberlik içinde olmamız lazım” diye konuştu.

Başkan Bozkurt 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda ilçede büyük bir kutlama yapacaklarını aktararak “Yaklaşan Cumhuriyet Bayramı’nda etkinliklere, Kardeş Türküler ile başlayacağız. Bunu seçmemizin nedeni, en çok kardeşliğe ihtiyacımızın olması. İnşallah birlik meşalesini ,Cumhuriyet Bayramı’nda Kardeş Türküler ile burada atacağız. Her yörenin insanı kendini bulacak orada, en çok buna ihtiyacımız var” dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından davetlilere, Esenyurt Belediye Tiyatrosu'nun hazırladığı skeç, İBB Türk Sanat Müziği Topluluğu konseri ve Esenyurt Klasik Türk Müziği Topluluğu'nun müzik dinletisi de sunuldu. Esenyurt Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nün yeni sezon programında Esenyurtlu vatandaşları konserler, yazar buluşmaları, güncel sinema filmleri, sergi, konferans ve özel gün etkinlikleri gibi etkinliklerinin beklediği bildirildi. 

Yorumlar