ESENYURT

Esenyurt Belediyesi yaşlı ve hastaların ayağına gitti

Esenyurt Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri Koronavirüs salgını nedeniyle evinden çıkamayan yaşlı ve hastalara evde sağlık hizmeti sundu.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Esenyurt Belediyesi yaşlı ve hastaların ayağına gitti

Esenyurt Belediyesi doktor, hemşire ve sağlık görevlileri 65 yaş ve üstünde olanlar için getirilen sokağa çıkma yasağı nedeniyle evden çıkamayanların yardımına koştu.

Ekipler hastaların ayağına giderek muayene yaptı. Evde bulunan diğer aile bireyleri de sağlık taramasından geçirildi. Koronavirüs salgını nedeniyle bilgilendirme yapılarak hazırlanan broşürler dağıtıldı. Sabah erken saatlerde harekete geçen ekipler ilçede yaşayan yaşlı ve hastaların yardımına gitti.

Yapılan muayenelerde hastaların genel sağlık durumlarının iyi olduğu anlaşıldı. Hastalara ve yakınlarına evde kalma uyarıları yapıldı. Sağlık görevlileri, aile bireylerine ihtiyaç halinde kendilerine ulaşmasını istedi. Evde sağlık hizmeti alan vatandaşlar duydukları memnuniyeti dile getirdi.

PARKLARDA DA ATEŞ ÖLÇÜLDÜ

Sağlık ekipleri evde sağlık hizmetlerini sunduktan sonra park ve bahçelerde dolaşarak vatandaşları bilgilendirdi. Parklarda oturan bazı kişilerin ateşi ölçüldü. Vatandaşlara dışarı çıkmama uyarısı yapan ekiplerin bilinçlendirme çalışması devam ediyor.

Yorumlar