ESENYURT

Esenyurt Belediyesi koronavirüsle mücadeleyi aralıksız sürdürüyor

Koronavirüs başta olmak üzere hastalık yapıcı mikrop ve virüslerin yok edilmesi için Esenyurt Belediyesi tarafından başlatılan ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmaları, ilçe genelinde büyük bir titizlikle devam ediyor.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Esenyurt Belediyesi koronavirüsle mücadeleyi aralıksız sürdürüyor

Esenyurt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Koronavirüs başta olmak üzere salgın hastalıkların yayılmasının önüne geçmek için başlattığı ilaçlama çalışmalarını vatandaşların yoğun olarak kullandığı alanlarda hız kesmeden sürdürüyor.

Koronavirüs’le mücadele çalışmaları kapsamında ilçe genelinde devam eden ilaçlama ve dezenfeksiyon işlemleri oluşturulan 60 kişilik ekiple vatandaşların yoğun olarak kullandığı İETT, Metrobüs, üst geçitler, eczaneler, sağlık ocakları, kamu kurumları ve kapalı pazarlar gibi ortamlarda tedbirler alınarak yapılıyor.

Ekipler tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda, salgın ve bulaşıcı hastalıkların yayılmasında büyük etkisi olan ortak alanlar, mikroplardan virüslere kadar insan sağlığına zararlı her türlü unsura karşı ilaçlanarak temizleniyor.

“VİRÜS ORTADAN KALKANA KADAR ÇALIŞMALARIMIZ SÜRECEK”

İlaçlama ve dezenfeksiyon çalışmalarının virüs tehdidi ortadan kalkıncaya kadar devam edeceğini söyleyen Esenyurt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü İbrahim Halil Çalış, “Koronavirüs dünyada ortaya çıktıktan yaklaşık üç hafta sonra hazırlıklarımıza başladık. Okul ve ibadethanelerdeki dezenfeksiyon işlemlerimizi bitirdik. İlaç ve materyal ihtiyaçlarımızı belirleyip hazır hale getirdik. Özellikle virüs Türkiye’de görülmeye başladıktan sonra en çok önemsediğimiz meydanlar, çocuk parkları ve kamu kuruluşlarında düzenli olarak dezenfeksiyon işlemlerini yapıyoruz. Metrobüs gibi ortak alanları vatandaşlarımızın daha rahat kullanmasını sağlamak amacıyla dezenfekte ediyoruz. Asla rehavete kapılmayacağız bu virüs ortadan kalkana kadar Esenyurt Belediyesi olarak çalışmalarımıza gece gündüz devam edeceğiz. Umudun Şehri sağlıklı bir kent olacak” dedi.

Yorumlar