ESENYURT

Esenyurt Belediyesi 127 Suriyeliyi daha ülkesine gönderdi

Türkiye'yi mesken tutan Suriyelileri ülkelerine gönderme çalışmaları devam ediyor. Özellikle İstanbul Esenyurt Belediyesi bu konuda elini çabuk tutan belediyelerden. Esenyurt’tan memleketlerine kesin dönüş yapan Suriyelilere 127 kişi daha eklendi.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Esenyurt Belediyesi 127 Suriyeliyi daha ülkesine gönderdi

Esenyurt Belediyesi’ne ait araçlarla Suriyeliler, ülkelerine dönmek üzere yola çıktı. Kesin dönüş yapan Suriyelilerin eşyaları da Esenyurt Belediyesi tarafından ayrı bir araçla memleketlerine gönderildi. Sınır kapılarına ulaşan Suriyeliler güvenli bölgelerden ülkelerine ulaştırılacak.

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt yaptığı konuşmada şu ana kadar Esenyurt’tan 6 bine yakın kişinin Esenyurt Belediyesi aracılığıyla ülkelerine döndüğünü vurgularken, “Biz göreve geldiğimizden bu yana da 600’ün üzerinde Suriyelinin dönüşüne aracılık ettik. Bugün 127 kişiyi daha gönderiyoruz. Bizim organizasyonlarımıza ilgi gösteriyorlar. Şu an 70 kişilik bir grup daha hazır. Onları da önümüzdeki haftalarda göndereceğiz. Artık haftalık, 15 günlük periyotlarla 100’ün üzerinde sayı oluştuğunda konvoylar oluşturulup ülkelerine dönmeleri sağlanacak. Buradaki vatandaşlarımız da onlara evlerini kapılarını açmaktan huzur duydular ama şimdi onlarda kendi evlerinde mutlu yaşarlar inşallah” dedi.

Yorumlar