ESENYURT

Belediye araçlarına haciz geldi başkan isyan etti

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt'un makam aracı belediyenin borçları yüzünden haczedildi. Başkan, cezanın kendilerinden önceki dönemdeki borçlar yüzünden geldiğini söylerken ''ceza AK Parti'ye değil bize uygulandı'' diye isyan etti.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Belediye araçlarına haciz geldi başkan isyan etti

Esenyurt Belediyesi'nin makam araçlarına haciz geldi. Başkan Kemal Deniz Bozkurt ise isyan etti. 

CHP'li Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt'un kullandığı piyasa değeri 180-200 bin lira arasında değişen 2006 model makam aracına AK Parti döneminden kalan borçlar nedeniyle haciz geldi.

Haciz olayına, "En sonunda makam aracımızı aldılar" diyerek tepki gösteren Başkan Bozkurt, "15 yıldır üzerinde haciz olan makam aracına dokunulmuyordu ama ne hikmetse birileri kendine vazife edindi, canları sağ olsun" açıklamasını yaptı.

Bozkurt, "Tamamı eski borçlara, geçmişte başlatılan icra işlemleri, ne hikmetse ilk icra işleminden sonraki AK Parti döneminde değil, ilk yılımızda bize uygulanıyor ve makam aracımız haczediliyor. Bize de şahsıma çektiğim krediyle yeni bir araç almak düşüyor. Takdir kamuoyunun..." dedi.

Bozkurt, "Geçmiş döneminden kalan borçları biz ödüyoruz. Geçen yıl sadece 120 milyon TL borç ödedik. Bu parayla çok sayıda okul yapabilirdik. Yıllardan beri bu makam aracı hacizli şekilde kullanılıyordu. Geçen gün gelip aldı gittiler. Bu aracın parasının borcu karşılaması mümkün değil" ifadelerini kullandı.

2 milyar 186 milyon borç var

Esenyurt Belediyesi yetkililerinden edinilen bilgiye göre belediye, AK Parti yönetiminden 2 milyar 186 milyon liralık borçla devralındı. SGK’dan müteahhitlere kadar piyasaya olan borçları nedeniyle belediyenin birçok malı üzerinde haciz var. Bunlardan biri de belediye başkanının makam aracıydı. 

Yorumlar