ESENLER

Yine zirvede! En başarılı ilçe belediye başkanı oldu

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, SONAR Araştırma’nın yaptığı "Büyükşehir ve İstanbul İlçe Belediye Başkanları Performans" araştırmasında yüzde 32.2 oy oranı ile İstanbul genelinde "En Başarılı İlçe Belediye Başkanı" oldu. Göksu, Esenler'de de yüzde 73.3 oy oranında başarılı bulundu.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Yine zirvede! En başarılı ilçe belediye başkanı oldu

Türkiye’nin önde gelen araştırma şirketlerinden SONAR Araştırma’nın Aralık 2019 “Büyükşehir ve İstanbul İlçe Belediye Başkanları Performans Araştırması” anketinin sonuçları açıklandı.

Araştırma, 5-15 Aralık 2019 tarihleri arasında Türkiye İstatistik Kurumu verilerine dayanarak 10 büyükşehirde ve İstanbul’un 30 ilçesinde gerçekleştirildi. Büyükşehirlerde biner ve İstanbul’un ilçelerinde de beş yüzer kişi ile yüz yüze anket yapıldı. İstanbul İlçe Belediye Başkanları hem kendi seçmenleri nezdinde hem de İstanbul genelinde sorgulandı.

İSTANBUL’UN EN İYİSİ GÖKSU

Araştırmaya göre İstanbul genelinde “En Başarılı İlçe Belediye Başkanı” yüzde 32.2 oy oranıyla, daha önce de benzer bir çok araştırmada zirvede yer alan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu oldu. Diğer belediye başkanlarına büyük fark atarak birinci olan Göksu’yu, yüzde 7,6  ile Maltepe Belediye Başkası Ali Kılıç takip ediyor. Göksu, Esenler’de de yüzde 73.3 oy oranıyla başarılı bulundu. Göksu bu oy oranıyla da yine en başarılı başkan seçildi. Göksu’nun en yakın takipçisi Ali Kılıç yüzde 60.2 oy oranıyla ikinci sırada yer aldı.

AZİMLE ÇALIŞMAYA DEVAM

Göreve geldiği 2009 yılından beri yürüttüğü fiziki ve kültürel projelerle, Esenler’in çehresini değiştiren Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, hem ilçe halkının hem de İstanbul’daki vatandaşların takdirini ve güvenini kazanmaktan gurur ve mutluluk duyduğunu ifade etti.

Başkan Göksu, “Esenler için ilk günkü hevesle ve kararlılıkla hizmet ediyoruz. Çalışmalarımızın takdir görmesi bize daha büyük bir azim ve sorumluluk veriyor. Şahsıma ve ekibime oy veren herkese teşekkür ediyorum. Bize güven kardeşlerimizi hiç bir zaman mahcup etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz inşallah” dedi.

Yorumlar