ESENLER

TÜYAP Kitap Fuarı'nda Esenler konuşuldu

Cihan Aktaş’ın Esenler’in kuruluş hikayesini kaleme aldığı “Rüzgarla İyi Geçinmek” kitabı, TÜYAP Kitap Fuarı’nda yapılan söyleşiyle tanıtıldı. Aktaş, Esenler Belediye Başkanı Göksu'nun sayesinde kitabını kısa süre içinde bitirdiğini belirtti.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
TÜYAP Kitap Fuarı'nda Esenler konuşuldu

Esenler Şehir Düşünce Merkezi'nin desteğiyle hazırlanan Cihan Aktaş'ın “Rüzgarla İyi Geçinmek” kitabı, TÜYAP Kitap Fuarı'nda gerçekleşen söyleşisiyle tanıtıldı. Söyleşinin moderatörlüğünü, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Hasan Taşçı üstlendi. Kitapseverlerin katıldığı söyleşide Esenler'e dair bilgiler ve bilinmeyenler konuşuldu.

"2 SENELİK ÇALIŞMAYI BİR SENEDE YAPTIM"

Eserini Esenler Belediye Başkanı Göksu'nun sayesinde kısa sürede yazdığını ifade eden Yazar Cihan Aktaş, “O kadar kısa süre içerisinde yazdım ki, belki 2 senelik bir çalışmayı 1 sene içerisinde yaptım. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, ‘Şehir Tutulması' eserini okuyup ‘Esenler'in hikayesini Cihan Aktaş'a yazdıralım' demiş. Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı beni aradı çok şaşırdım. Mimarlık geçmişimden gelen şehir ilgisi dolayısıyla edebiyatçılığımla mimarlığımın sorularını, meraklarını bir araya getiren özel bir çalışmaydı. Çok heyecanlandım, bir belediye başkanının bu şekilde bir teklifte bulunmasına şaşırdım ve etkilendim. Çünkü bu bir kıymet bilmektir. Hem yazarları tanımak hem de kendi semtiyle ilgili insani bir duyarlılıktır. Kendimi çok şanslı hissettim, çünkü belediye olmasaydı ben evlere, mekanlara ve kurumlara giremezdim. İnsanlar bana güvenmez ve içlerini açmazdı. Toplumun her görüşünden her kesiminden insanlarla görüştüm. Bu taraflı bir kitap olmaması için sadece Esenler insanını merkeze alan ilçenin geçmişini, yaşadığı zorlukları kendine has özelliklerini dikkate alan bir kitap oldu. Çok büyük bir hikaye herkes Esenler'i İstanbul'un kıyısında bir yerleşim yeri olarak görüyor ve tarihini bilmiyor” ifadelerinde bulundu.

Yorumlar