ESENLER

İstanbul'da tek devlet bir hastanesinde var!

Travay (suda doğum) yönteminin İstanbul’da uygulandığı tek bir devlet hastanesi var o da Esenler Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi... Bu yöntemle 2018 yılı temmuz ayından bugüne 30 kadın çocuk dünyaya geldi.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
İstanbul'da tek devlet bir hastanesinde var!

Sağlık Bakanlığı'nın normal doğumu teşvik etmek amacıyla başlattığı hidroterapi eşliğinde travay (suda doğum) yöntemi Türkiye genelinde pilot olarak belirlenen hastanelerde uygulanıyor.

Bu kapsamda İstanbul'da pilot hastane seçilen suda doğum yönteminin ücretsiz olarak uygulandığı Esenler Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde 2018 yılı temmuz ayından bu yana 30 kadın bu yöntemle çocuklarını kucaklarına aldı. 

“İstanbul'da bu yöntemin uygulandığı tek devlet hastanesiyiz”


Suda doğum yöntemini düşünen annelerin öncesinde eğitimden geçtiğini ve doğumun jakuzideki birçok hijyen kontrolünün ardından gerçekleştiğini belirten EEsenler Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Saide Ertürktürk, “Oldukça güvenli bir hizmet, İstanbul'da bu yöntemin uygulandığı tek devlet hastanesiyiz. Öncelikle buradan kültürler alınmakta, hastanın kullanacağı alanda kültürlerin temiz çıkması sonucunda belli bir uygunluktaki ısıda sağlık profesyonelleri eşliğinde anne ve bebeğin kalp sesi, tansiyonu, ateşi, nabzı aralıklı olarak kontrol edilerek bu hizmeti vermekteyiz. Annelerimiz de çok olumlu geri dönüşler bildirmekte. Suyun sıcaklığını genellikle fizyolojik ısı değeri olan 37 dereceye ayarlıyoruz. Özellikle gereksiz sezeryanın anne ve bebeğin sağlığına zararlı etkilerinin bilinmesi ve anlatılması gerekiyor. Gebe annemiz bize başvurduğunda zaten normal doğuma hem fiziksel hem ruhsal olarak annelerimizi hazırladığımız bir gebe okulumuz var. Ebelerimiz oldukça profesyonel bu konuda eğitim almış ebeler. Önemli olan nokta budur her ebemiz bunu uygulamıyor” dedi.



Yorumlar