ESENLER

İsraf tartışması olay oldu! Tevfik Göksu'ya oynanan oyun ne?

İBB Meclisi’nin AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu israf yaptığı gerekçesiyle eleştirirken kendi belediyesi para saçtı mı? Basında yer alan iddialar doğru mu? İşte İnternetİstanbul.com'un ulaştığı bilgiler...

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
İsraf tartışması olay oldu! Tevfik Göksu'ya oynanan oyun ne?

İNTERNETİSTANBUL.COM/ İBB Meclisi’nin AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin icraatlarıyla ilgili olarak sık sık başkan Ekrem İmamoğlu ile karşı karşıya gelerek tüm dikkatleri üzerine çeken açıklamalar yapıyor. Bu sebeple olacakki sivri çıkışlarıyla bilinen Göksu, eleştirdiği noktadan vurularak aşağıya çekilmeye çalışılıyor!

İstanbul'da israfın önüne geçilmesi gerektiğini savunarak vatandaşlardan oy toplayan Ekrem İmamoğlu'nun kutlamalarda sanatçılara verdiği ücretler dudak uçuklatmıştı. Bu israflara ise yüksek sesle tepkisini koyan isim Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu olmuştu. Bugün Sözcü Gazetesi'nden yapılan bir haber ise kafaları karıştırdı.

Sözcü'nün haberinde “yatırımları azaltıp, konser harcamalarını arttırdınız” diyerek Ekrem İmamoğlu'nu eleştiren Tevfik Göksu'nun kendi belediyesinde ise konser harcamalarına para saçıldığı vurgulandı. Peki bu haberin doğruluğu var mı?

Sözcü Gazetesi'nde Tevfik Göksu aleyhinde çıkan bu haberin, Ekrem İmamoğlu'nun 3 gün önce Sözcü'yü ziyaret etmesinin ardından yapılması oldukça manidar

İnternetİstanbul.com'a ulaşan Esenler Belediyesi yetkilileri, harcamalarla ilgili gerçek rakamları açıkladı. 

Başkan Tevfik Göksu'nun İBB'nin kültür-sanat etkinliklerini eleştirmediğini fakat bir konsere 400 milyon gibi uçuk bir bütçe verilmesinin israfın önüne geçeceğini söyleyen Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarıyla ters düştüğünü gündeme getirdiğini açıkladılar.

Esenler Belediyesi'nden tarafımıza verilen bilgide ise, sadece konser için değil 1 yıl içinde yapılacak olan tüm kültür-sanat etkinlikleri, seminerler, kitap alımları, Ramazan ayında yapılan programlar ve sanat evinde 40 branşta yüzlerce gence verilen eğitim bedeli olarak ihale açıldığı yer aldı.

Yani Esenler Belediyesi'nin 5.7 milyonluk bütçesinin 1.38'luk payı kültür ve sanat etkinliklerine ayrılırken, yatırım için ayrılan kısım ise yüzde 25'lik dilim. 

Yorumlar