ESENLER

Esenler'de kültür sanat sezonu açıldı

Esenler'de kültür sanat etkinlikleri başladı. Hoca Ahmet Yesevi'nin hayatının anlatıldığı bir belgesel gösterimi ile başlayan programın açılış törenine, Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun yanı sıra pek çok sanatsever katıldı.

Esenler'de kültür sanat sezonu açıldı

Esenler Belediyesinin her yıl farklı bir temayla düzenlediği kültür sanat etkinlikleri başladı.

Bu yılki teması "Hoca Ahmet Yesevi" olarak belirlenen 2019-2020 kültür sanat sezonunun açılış programı Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Hoca Ahmet Yesevi'nin hayatının anlatıldığı bir belgesel gösterimi ile başlayan programın açılış törenine, Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun yanı sıra pek çok sanatsever katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Göksu, bugün Suriye sınırında Barış Pınarı Harekatı'nı gerçekleştiren Türk Silahlı Kuvvetleri'nin muzaffer olmasını dileyerek, "Sözlerime şehitlerimize rahmet dileyerek başlamak istiyorum. Rabbim ordumuzu muzaffer eylesin. Sağlıklı bir şekilde inşallah yurdumuza dönsünler." dedi.

Kültür sanat sezonlarında her yıl farklı bir tema işlediklerini belirten Göksu, bu yıl Hoca Ahmet Yesevi yılı olarak belirlediklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından Esenler Belediyesi ile Ahmet Yesevi Üniversitesi arasında, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Karataş ve Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Musa Yıldız tarafından işbirliği protokolü imzalandı.

Etkinlikte ayrıca ressam Tülay Gürses'in "Pir-i Türkistan Hoca Ahmet Yesevi'den Renkler" sergisinin açılışı yapıldı.

Yorumlar