ESENLER

Esenler Belediyesi'nden yetim çocuklara İstanbul hediyesi

Esenler Belediyesi, ilçede yaşayan başarılı yetim çocuklara yarıyıl tatili hediyesi olarak keyifli bir İstanbul gezisi düzenledi. Esenlerli yetim çocuklar, yarıyıl tatilinde mini bir İstanbul çıkarması yaptı.

Esenler Belediyesi'nden yetim çocuklara İstanbul hediyesi

Esenler Belediyesi, ilçede yaşayan başarılı yetim çocuklara yarıyıl tatili hediyesi olarak keyifli bir İstanbul gezisi düzenledi.

Esenlerli yetim çocuklar, yarıyıl tatilinde mini bir İstanbul çıkarması yaptı. Esenler Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlendiği “Beyaz Gezi” programında yetim çocuklar, anneleriyle birlikte İstanbul’un tarihi ve turistik mekânlarını gezdiler. Gezide çocuklara Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Özcan Hamza ile Aile Yaşam ve Dayanışma Merkezi (ESAYDAM) Sorumlusu Meryem İnat eşlik etti.

BAŞKAN AMCALARI YOLCULADI

Geziye katılan çocuklarla annelerini, Dörtyol Meydanı’ndan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu yolcu etti. Göksu, otobüste çocuklarla sohbet edip fotoğraf çektirdi. Çocuklar da Başkan Amcalarına karne hediyelerinden dolayı teşekkür ettiler.

İLK KEZ GÖRDÜLER, ÇOK HEYECANLANDILAR

Yetim çocuklar ve annelerinden oluşan 90 kişi, İstanbul’da keyifli bir gün geçirdiler. Gezinin ilk durağı, dünyanın en büyük tematik akvaryumu İstanbul Akvaryumu oldu. Çocuklar, ilk kez gördükleri ve 15 bin çeşit canlının bulunduğu Akvaryum’a hayran kaldılar. İstanbul’un önemli tarihi mekânları, Topkapı Sarayı ve Yerebatan Sarnıcı’nı da gezen çocuklar, İBB Beyaz Gezi Sorumlusu Harun Tedi’den gördükleri yerler hakkında bilgi aldılar.

KARNE HEDİYESİ İSTANBUL TURU

Esenler Belediyesi’nin yetim çocuklara karne hediyesi gezide keyifli anlar yaşandı. İlk defa gördükleri yerler karşısında heyecanlanan çocuklar, o anları ölümsüzleştirmek için bol bol fotoğraf çektirdiler. İstanbul’un tarihi ve turistik mekânlarını büyük bir merak ve ilgiyle gezen çocuklar, unutamayacakları bir gün geçirdiler.

Yorumlar