ESENLER

Esenler Belediyesi'nde kar taarruzu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM tarafından yoğun kar yağışı uyarısı ile birlikte Esenler Belediyesi elverişsiz hava şartları nedeniyle oluşabilecek sorunları çözmek için 7/24 kar mesaisi başlattı.

Esenler Belediyesi'nde kar taarruzu

Soğuk ve yağışlı hava uyarısı, Esenler Belediyesi’ni harekete geçirdi. Meteoroloji’den gelen yoğun yağmur ve kar uyarısı üzerine çeşitli ek tedbirler alındı, hazırlıklar yapıldı. Yağışlı birlikte havaların iyice soğuyabileceği ve aşırı buzlanmaların yaşanabileceğinin açıklaması üzerine Esenler Belediyesi'nde Kriz Masası oluşturuldu. Elverişsiz hava şartları devam ettiği sürece Fen İşleri Müdürlüğü tuzlama ve yol açma ekipleri, 24 saat boyunca ilçenin belli noktalarında hazır bekletilecek. Ekipler, kar yağışı başladığı andan itibaren öncelikle ana caddelerde buzlanmaya karşı tuzlama ve yol açma çalışmaları yürütecek. Hava şartları normale dönene kadar teyakkuz hali devam edecek.  Başkan Yardımcısı Nihat Karataş’ın koordinatörlüğünde, Fen İşleri, Çevre Koruma ve Kontrol, Destek Hizmetleri, Zabıta, Veteriner, Halkla İlişkiler, Sosyal Yardım, Park ve Bahçeler ile Sağlık İşleri Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili müdürlüklere bağlı ekipler, olağanüstü hava şartları devam ettiği sürece nöbet tutacak. 6 tuzlama aracı, 10 kamyonet, 7 iş makinesi, 1 greyder ve çift vardiya halinde 200 personel, kışın olumsuz etkilerini minimize etmek için sürekli görev başında olacak. Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı tuzlama araçları da Esenler’in an arterlerinde görev yapacak. Kar yağışı ile birlikte kapanma ihtimali olan güzergâhların açık tutulması için 1.000 ton tuz hazır bekliyor.

HER ALANDA YARDIM

Olumsuz hava şartlarının en az hissedilmesi için belediye olarak her türlü tedbiri aldıklarını söyleyen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Yolda kalmışlara yardımdan, araç lastik değişimine, sokak hayvanlarının barınma ve gıda ihtiyaçlarının karşılanmasından yakıt sıkıntısı çekenlere, gıda ihtiyacı olanlar ve sokaktan kalanlardan hasta nakillerine kadar akla gelebilecek her türlü sıkıntıda vatandaşlarımız belediyemizi arayabilirler” dedi.

TOPLU TAŞIMAYI KULLANIN

Esenler halkını karlı havaya göre araçlarını hazırlıklı tutmaları, mümkünse toplu taşıma araçlarını kullanmalarını, kar lastiklerini takmalarını ve trafik kanuna göre araçlarında olması gereken tüm aparatlarını bulundurmalarını tavsiye eden Göksu, “Eğer hep birlikte hazırlıklı olursak kışın olumsuz etkilerinden daha az etkileniriz. Belediye – vatandaş işbirliğinde bu kışın külfetlerini en aza indirmeye çalışalım” şeklinde konuştu.

ESTİM 24 SAAT HİZMETTE
 
Hava muhalefetinden olumsuz etkilenen vatandaşlar, Esenler Belediyesi bünyesinde 24 saat aralıksız hizmet veren Esenler Toplumsal İletişim Merkezi’nin (ESTİM) 444 00 73 numaralı telefonunu arayabilirler. Bildirilen problemler, buradan hemen gerekli birimlere iletilecek ve çözüm üretilecek.

İBB DE 7 BİN PERSONELLE HAZIR

Yapılan meteorolojik uyarı doğrultusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin de oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbirlerini aldığı bildirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, İBB Afet Koordinasyon Merkezi’nin (AKOM) yönetiminde İBB Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı'na bağlı 7.083 personel, 1.357 araç, 53 vinç-kurtarıcı, köy yolları için 147 traktör vatandaşların hava koşullarına bağlı sorun yaşamaması için teyakkuzda bekletildiği belirtildi. Metrobüs güzergâhında ise herhangi bir aksaklık yaşanmaması için 33 kışla mücadele aracı çalışıyor. Ayrıca İtfaiye, Yol Bakım, Ulaşım, Destek Hizmetleri, Raylı Sistemler, Zabıta, Park Bahçeler, Çevre Koruma, Muhtarlıklar ve Gıda, Sağlık Daire Başkanlıkları, Beyaz Masa ve diğer ilgili müdürlükler, İETT, İSKİ, İSFALT, İGDAŞ, İSTAÇ, İSBAK, Metro İstanbul, Şehir Hatları temsilcileri AKOM'da görev başında. Vatandaşların, hava şartlarına bağlı oluşabilecek muhtemel problemlere karşı ihbar için 153 Beyaz Masa ve İtfaiye 110'u arayabilecekleri de belirtildi.  

Yorumlar