ESENLER

Esenler Belediye Başkanı Göksu İmamoğlu'nun iddialarını belgelerle yalanladı

İstanbul'da geçtiğimiz hafta meydana gelen deprem büyük korku ve paniğe neden oldu. Deprem sonrası İBB Başkanı İmamoğlu'nun toplanma alanları ile ilgili sözleri çok konuşuldu.. A Haber canlı yayınına konuk olan Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksü, İmamoğlu'nun iddialarına belgelerle yanıt verdi ve bunların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Esenler Belediye Başkanı Göksu İmamoğlu'nun iddialarını belgelerle yalanladı

İstanbul'da geçtiğimiz hafta meydana gelen deprem büyük paniğe neden oldu. Deprem sonrası İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, toplanma alanları hakkında konuştu ve açıklamaları yeni bir tartışmayı başlattı.

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu A Haber canlı yayınında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun iddialarına belgeleriyle yanıt verdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun deprem toplanma alanları hakkındaki açıklamalarının doğru olmadığını söyleyen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Biz depremle ilgili konular konuşmamız gerekirken biz maalesef ki sonrasındaki manipülasyonları konuştuk. Sanki depremle ilgili konuşacak bir şeyi olmayanlar, başka şeyleri konu ederek aslında geçmişte AK Partili belediyelerin yapmış olduğu hizmetleri bir anda yok sayıp davet edildi mi edilmedi mi konusuna dönüştü" ifadelerini kullandı.

Depremdeki panik ortamının yöneticiler tarafından sakinleştirilmesi gerekirken İmamoğlu'nun infial yaratabilecek bir açıklama yaptığını söyleyen Tevfik Göksu, "Deprem olduğu zaman vatandaşı sakinleştirme yönünde açıklamalar yapmak gerekir. Fakat biz burda bu şekilde açıklamalar yapmak yerine "İstanbul'da toplanma alanları yok. Toplanma alanları imara açıldı" gibi bir açıklama duyduk. Herhalde İstanbul ile ilgili konuşacak bir şeyi olmayanlar böyle bir manipüle durumuna geçtiler" şeklinde konuştu.

Toplanma alanlarının değişkenlik gösterebileceğini söyleyen Göksu, "Toplanma alanları imara açıldı, yerlerine alışveriş merkezi yapıldı gibi açıklamaların kökü yalan. Toplanma alanı dediğiniz şey bir bölgede sabit tutulacak bir yer değildir. Değişkendir. Çünkü sabit olması için bizim planlarımızda toplanma alanı diye bir bölümün olması gerekir" dedi.

"11 ALANIN 8'İ CHP'Lİ BELEDİYELERİN ELİNDE"

Konuyla ilgili İBB'ye soru yöneltildiğini de sözlerine ekleyen Göksu, İmamoğlu'nun söylediğinin aksine sadece 11 alanın değişikliğe uğradığını söyleyerek "Belediyenin söylediği 11 alanın 8'i CHP'li belediyelerin elinde" dedi..

Yorumlar