ESENLER

Bakan Gül talimat verdi Esenler'de hükümlüler ‘Millet Bahçesi'nde temizlik yaptı

Bakırköy Denetimli Serbestlik Müdürlüğü görev alanındaki 12 ilçedeki mahkumlardan bir bölümü ‘Temiz Çevre Projesi’nde yer almaya başladı. Hükümlüler, yasa uyarınca 2 saati 1 günlük cezaevindeki tutukluluk süresine eş kabul edilen ‘Denetimli Serbestlik’ uygulaması ile Millet Bahçesi'nde gün boyu temizlik çalışması yapacak.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Bakan Gül talimat verdi Esenler'de hükümlüler ‘Millet Bahçesi'nde temizlik yaptı

Esenler Millet Bahçesi'nde ‘Denetimli Serbestlik Temiz Çevre Projesi’ başlatıldı. Kamu hizmetlerinde ücretsiz çalıştırılarak cezalarının bir bölümünü infaz eden hükümlülerden 55’i  Esenler’de geçen yılın sonunda açılan Millet Bahçesi'nde görevlendirildi.

Esenler Belediyesi ile yapılan işbirliği sonucu hükümlüler, yasa uyarınca 2 saati 1 günlük cezaevindeki tutukluluk süresine eş kabul edilen ‘Denetimli Serbestlik’ uygulaması ile 240 bin metrekare büyüklüğündeki Millet Bahçesi'nde gün boyu temizlik çalışması yapacak. Daha önce fidan dikimi, okullara boya badana etkinliği gibi topluma faydalı projelere katılan yükümlülerin bu uygulama ile iş disiplini, toplumsal kurallara uyma becerisi, meslek edinme, başkalarının haklarına saygı gibi temel normları da öğrenebildikleri ifade edildi.

SOSYAL HAYATA ADAPTASYON

Esenler Millet Bahçesi'nde başlatılan ‘Denetimli Serbestlik Temiz Çevre Projesi’nin başlaması nedeniyle açıklama yapan Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Fuat Arı, "Adalet Bakanlığı’nın uygulaması ile aynı zamanda toplumun çevre temizliğine karşı farkındalık düzeyinin arttırılması, yükümlülerin de sosyal hayata adaptasyonunun hızlandırılması hedeflendi” dedi.

Yorumlar