ÇEKMEKÖY

‘Yeşilin kalbi burada atacak’ projesinden ağaç katliamı çıktı

Ormanlar bir bir yok edilmeye devam ediliyor. Tüm Türkiye Kaz Dağları’ndaki ağaç katliamını konuşurken bir ağaç katliamı haberi de İstanbul Çekmeköy’den geldi.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
‘Yeşilin kalbi burada atacak’ projesinden ağaç katliamı çıktı

''Yeşilin kalbi burada atacak'' projesinin perde arkasındaki gerçekler gün yüzüne çıktı. Bölgeye yeşil alan kazandırma amacıyla yapıldığı iddia edilen projenin altından büyük bir ağaç katliamı olduğu gözler önünde serildi. 

Çekmeköy kışlasına bağlı olan ormanlık alanlar otoyol yapımı için askeriyeden alınıp otoyol inşaatına bırakılmıştı. Bu süre zarfında büyük ağaç katliamları yaşanan bölgede inşaattan sonra sahipsiz kalan ağaçlık alanlar oluştu.

Bu alanlardan bir tanesi de Çekmeköy’e bağlı Çamlık Mahallesinde bulunuyor. Çekmeköy belediyesi, çamlık mahallesinde kalan bu alan için yeni projesini duyurdu: Yeşilin kalbi burada atacak!

emlak konut

Yine geçtiğimiz günlerde Çekmeköy Kışlası’nın yan tarafında kalan ormanlık arazinin kışladan alınıp TOKİ’ye verildiği ortaya çıkmıştı. 187 dönümlük arazi üzeride henüz çalışmalar başlamadı. Ancak TOKİ bölgede inşaatın başlayacağını bildiren tabelasını koydu.

Yorumlar