BÜYÜKÇEKMECE

Büyükçekmece’ye Atatürk Evi yapılıyor

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün önderliğinde Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evin birebir aynısı Büyükçekmece’de yaptırılıyor.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Büyükçekmece’ye Atatürk Evi yapılıyor

Büyükçekmece Belediyesi hayata geçireceği anlamlı projeyi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 81’inci yıldönümünde Büyükçekmecelilere tanıttı.

Büyükçekmece’ye yapılacak Atatürk Evi için Büyükçekmece Belediyesi ile Büyükçekmece İmar ve Eğitim Vakfı arasında imzalanan protokol imzalanarak, Atatürk Evi Tanıtım Projesi töreni gerçekleştirildi.

“Herkes burada benim de bir tuğlam var diyebilecek”

Büyükçekmece Belediyesi adına protokolü imzalayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Dünyanın en büyük siyasetçi, bilim adamı Ata’ya biz sahibiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk sıradan bir asker olmadığını bize emanet ettiği Cumhuriyetle ortaya koymuştur. Büyükçekmece ailemizle beraber güzel bir projeye imza attık. Atamızın doğduğu evi birebir ölçülerle Atatürk Parkı’nda inşa ediyoruz. Selanik’teki evin avlusuyla etrafındaki rengiyle her şeyini buraya taşıyacağız. Büyükçekmece Belediyesi’nin cebinden tek bir kuruş çıkmadan Büyükçekmece İmar ve  Eğitim Vakfı Koordinatörlüğü’nde büyük Büyükçekmece ailemizin büyük imecesi ile yapılacaktır. Herkes burada benim de bir tuğlam var diyebilecektir. İsteyen vatandaşımız Büyükçekmece Belediyesi’nin resmi hesabına resmi makbuz ile ben de buna katılıyorum diyebilecektir. Bütün büyük Büyükçekmece ailemi davet ediyorum” dedi.

Başkan Akgün, 35 bin TL ile öncü oldu

Başkan Akgün konuşmasının ardından Büyükçekmece İmar ve Eğitim Vakfı adına Osman Yeşilgül ile birlikte Atatürk Evi Projesi’nin protokolünü imzaladı. Başkan Akgün kendisi ve ailesi adına Atatürk Evi yapımı için 35 bin TL bağışladığını açıkladı. Osman Yeşilgül’ün de 35 bin TL bağış yaptığı törende CHP geçmiş dönem milletvekllerinden Süleyman Çelebi de 10 TL bağışta bulundu. Vatandaşların talebi doğrultusunda yaptırılacak olan Atatürk Evi, Büyükçekmece halkının katkılarıyla imece usulü olarak hayata geçirilecek.

Törene Büyükçekmece Garnizon Komutanı Albay Caner Demirkol, geçmiş dönem milletvekili Süleyman Çelebi, emekli komutanlar Oramiral Nusret Güner, Korgeneral Yurdaer Olcan, Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, Tümgeneral İhsan Balaban, Tuğgeneral Şevket Büyükçuha’nın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorumlar