BÜYÜKÇEKMECE

Büyükçekmece'de sahte seçmen iddiası! Mevlüt Uysal'dan önemli açıklamalar

Büyükçekmece'de sahte seçmen iddiası ile ilgili İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, "Hiçbir yerde olmayan seçmen hareketi var. Boş arsa ve iş yerleri konut gibi kaydedilmiş" diye konuştu.

Büyükçekmece'de sahte seçmen iddiası! Mevlüt Uysal'dan önemli açıklamalar

Büyükçekmece'de sahte seçmen iddiası ile ilgili İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal'dan son dakika açıklamalar geldi.

"26-27 bine yakın seçmen hareketi olmuş" diyen Mevlüt Uysal, "26 bin seçmen hareketliliğini bir kişinin yapması mümkün değil. Türkiye tarihinde böyle organize işlem yok"" açıklaması yaptı.

Mevlüt Uysal'ın konuşmasından satırbaşları şöyle: 

"Boş arsada seçmen var"

-Seçmen kayıtlarında değişiklik organize bir durum. Büyükçekmece'de boş arsada seçmen var. Sahte seçmen yazmak için adresler oluşturulmuş. İnşaata başlanmayan yerde adres oluşturulmuş.

"Yazlıklar ve iş yerleri konut gibi gösterilmiş"

-Yazlıklar sahte seçmen kaydı için kullanılmış. İş yerleri konut gibi gösterilmiş. Hayali katlar gösterilerek adresler oluşturulmuş. 

"736 kayda itiraz ettik"

-Listeler askıdayken 736 kayda itiraz ettik. 711'nin kaydı donduruldu. Aynı sahte adrslere 830 kayıt yapıldı, itirazımız reddedildi. Belediye işçi kadrosundaki kişi orada işlem yapmış. Sahte adres kayıtlarını hep aynı kişi yapmış. 13-14 bin seçmene burada oy kullandırtılmış. İsim ve TC numaraları verilerek seçmen kaydı yapılıyor.

"Seçmen artışı yüzde 3 civarında"

AK Parti'ye oy verenler seçmen listelerinden düşürülmüş. Büyükçekmece'de 24 Haziran sonrası seçmen artışı yüzde 3 civarında.

"285 görevli dışarıdan atandı"

- 22 bin seçmen nasıl bulundu da kaydı yapıldı. sandık başkanı belirlenmesinde de kanunsuzluk var. Türkiye tarihinde böyle organize işlem yok. Büyükçekmece'de 285 görevli dışarıdan atandı. 8 ayda 14 bin 264 kayıt yapılmış. 541 üyemizin hiçbir yerde kaydı yok.

Yorumlar 1 yorum