BÜYÜKÇEKMECE

Büyükçekmece'de Ramazan öncesi semt pazarında Coronavirüs tedbirleri

İlçe genelindeki semt pazarlarını sıkı bir şekilde denetleyen Büyükçekmece Belediyesi zabıta ekipleri, coronavirüs önlemleri kapsamında Salı pazarında da denetimlerini sürdürdü.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Büyükçekmece'de Ramazan öncesi semt pazarında Coronavirüs tedbirleri

Ramazan ayı öncesinde yoğunluk yaşanana pazar yerinde vatandaşların sosyal mesafeyi koruyarak kontrollü bir şekilde alışveriş yapmasını sağlayan zabıta ekipleri, maske ve eldiven dağıttı.

Maske ve eldiven dağıtılıyor

Koronavirüs salgını ve salgına karşı alınan önlemler kapsamında semt pazarlarında vatandaşların daha kontrollü ve sağlıklı bir şekilde alışveriş yapmalarını sağlamak amacıyla pazar tezgahlarını seyrekleştirilecek, sadece gıda ve temizlik ürünlerinin satışına izin veren Büyükçekmece Belediyesi, pazar yerlerinde denetimlerini titizlikle sürdürüyor.

Ramazan öncesi vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği semt pazarlarında maske ve eldiven kullanımı konusunda pazarcı esnafını uyarıldı, maske ve eldiven dağıtıldı. Belediye ekipleri, sosyal mesafenin korunması için sık sık anons yaparken zabıta da pazarda yoğunluk yaşanmaması için kontrollerini gün boyu sürdürdü.

“Denetimlerimiz sürecek”

Coronavirüsle mücadele döneminde tüm önlemleri aldıklarını söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Vatandaşlarımızı sosyal mesafeyi koruma konusunda uyarıyoruz. Zabıta ekiplerimiz pazara gelen vatandaşlarımıza ve pazarcı esnafına maske, eldiven dağıtıyor. Semt pazarlarında aldığımız önlemlerin titizlikle uygulanması için denetimlerimizi sürecek” dedi.

Yorumlar