BÜYÜKÇEKMECE

Büyükçekmece koronavirüs önlemlerinden taviz vermiyor

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı gereken her türlü tedbiri alan Büyükçekmece Belediyesi, “Koronavirüs Kriz Merkezi” oluşturarak, 24 saat esasına göre eylem planını hazırladı.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Büyükçekmece koronavirüs önlemlerinden taviz vermiyor

Küresel salgın haline dönüşen koronavirüsüne karşı tedbiri elden bırakmayan Büyükçekmece Belediyesi, 10 ekiple ilçe genelindeki dezenfektasyon çalışmalarını sürdürürken alınması gereken tedbirlerden taviz vermiyor.

Gelen talepler değerlendiriyor

İlçe genelinde dezenfektasyon ve hijyen çalışmalarını aralıksız sürdüren belediye ekipleri, halkın yoğun olarak bulunduğu mekanlarda gün aşırı dezenfekte çalışması yapıyor. Kamu kurum ve kuruluşlarından gelen talepleri de değerlendiren Büyükçekmece Belediyesi, kamu kurumları hizmet binaları, mahalle muhtarlıkları, banka şubeleri, noterler ve eczanelerde de dezenfekte çalışması yapıyor. Ayrıca 24 mahalle muhtarlık binasına dezenfektanlık monte edildi.

Kriz merkezi oluşturuldu

Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün talimatları doğrultusunda kurulan “Koronavirüs Kriz Merkezi” 24 saat esasına göre hizmet veriyor. Virüs salgınına karşı eylem planı hazırlayan Koronavirüs Kriz Merkezi, gelişmeleri yakından takip ederek alınması gereken önlemleri belirliyor. Merkez, olası bir kriz anında her türlü ihbar, şikayet ve talebi değerlendirerek müdahale edecek.

Semt pazarlarında korona önlemi

Semt pazarlarında da virüs salgına karşı tedbirler alan Büyükçekmece Belediyesi, pazar yerlerinde gıda ve temizlik malzemesi dışında kalan ürünlerin satışını yasakladı. 24 Nisan tarihine kadar sürdürülecek uygulama kapsamında pazarcı esnafına eldiven ve maske zorunluluğu getirildi. Saat 10:00’da açılıp 18:00’de kapanacak olan pazar yerlerinde, zabıta ekipleri denetimlerini arttırırken pazar yerleri dezenfekte ediliyor.

Canlı terapi hizmeti veriliyor

Koronavirüs salgını ve benzeri olumsuz olaylar karşısında yaşanabilecek kaygı ve panik vakalarına karşı da canlı destek ile terapi hizmeti veriliyor. Büyükçekmece Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün 4 uzman psikoloğu psikolojik destek almaya ihtiyaç duyan vatandaşlara telefonda canlı destek ile terapi hizmeti veriyor.

Yorumlar