BÜYÜKÇEKMECE

Büyükçekmece kitap günleri Neslican Tay için...

Büyükçekmece 3. Kitap Günleri başladı. Büyükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Kitap Günleri 29 Eylül’e dek açık kalacak.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Büyükçekmece kitap günleri Neslican Tay için...

Büyükçekmece Kitap Günleri Neslican Tay’a adanıyor. Büyükçekmece 3. Kitap Günleri törenle açıldı. 21 Eylül Cumartesi günü yapılan açılış töreninde Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün 3. Kitap Günleri’ni Neslican Tay ve gençlere adadı. 

Kanserle olan mücadelesini sosyal medyadan paylaşarak birçok kişiye umut olan ancak geçtiğimiz gün hayatını kaybeden  Neslican Tay’ın adı, Büyükçekmece 3. Kitap Günleri’nde yaşayacak. 

Büyükçekmece Belediyesi hizmet binasının önünde düzenlenen 3. Kitap Günleri 29 Eylül’e dek açık olacak. 


Büyükçekmece 3. Kitap Günleri açılış programının onur konuğu ise gazeteci yazar Hıfzı Topuz oldu. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 3. Kitap Günleri’nin “Onur Konuğu” Hıfzı Topuz’a plaket takdim etti.

Hasan Akgün “3’üncü Kitap Günleri’ni, hastalıklara karşı büyük mücadele vererek maalesef aramızdan ayrılan Neslican Tay’a ve gençlerimize adıyorum. Kitap günlerimiz hayırlı olsun” dedi.

Büyükçekmece 3. Kitap Günleri, 59 yayınevi, 110 yazar ve 3 sahafın katılımıyla açıldı.  Hafta boyunca kitapların yanı sıra caz dinletileri, plak günleri ve çeşitli etkinlikler olacak. Yazar ve okur buluşmaları düzenlenecek. 

3. Büyükçekmece Kitap Günleri kapsamında 23 Eylül Pazartesi günü “Büyükçekmece Okuyor, Okutuyor” etkinliğinde binlerce okura kitap hediye edilecek. Aynı gün Ali Boz, Nermin Ceri, Abdülkadir Özbek, Kamil Aksoy, Elçin Işıdan ve Nesrin Gökpınar söyleşi ve imza günü düzenlenecek. 

Etkinlik kapsamında düzenlenecek söyleşilerde gazeteci Uğur Dündar, belgeselci Nebil Özgentürk, gazeteci ve yazar İsmail Saymaz, tarihçi ve yazar Sinan Meydan, sanatçı Menderes Samancılar, Nasuh Mahruki olacak. 

Yorumlar