BÜYÜKÇEKMECE

Büyükçekmece Gölü'ndeki kaçak yapılar tek tek yıkıldı

İstanbul’un en önemli içme suyu kaynaklarından olan Büyükçekmece Gölü çevresinde yapılan kaçak yapılar tek tek yıkıldı.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Büyükçekmece Gölü'ndeki kaçak yapılar tek tek yıkıldı

Mutlak koruma havzasında kaçak yapılaşmaya izin vermeyen Büyükçekmece Belediyesi, kaçak yapıldığı tespit edilen 5 yapıyı daha zabıta ekiplerinin gözetiminde yıktı.

Karaağaç Mahallesi, Eskice mevkiinde mutlak koruma bölgesinde yapılan ruhsatsız ve kaçak yapılar zabıta ekiplerinin gözetiminde yıkıldı.

Kaçak yapılara göz yumulmadı

Büyükçekmece ilçesi, Kararağaç mahallesi Eskice mevkiinde imarsız ve kaçak inşa edilen 5 yapıyı tespit eden Büyükçekmece Belediyesi, yapı sahiplerine yaptığı tebligatın ardından yıkım işlemini gerçekleştirdi. İstanbul’un hayat damarlarından olan Büyükçekmece Gölü çevresinde içme suyu kaynaklarını korumak için mücadele veren Büyükçekmece Belediyesi, 2018 yılında ve 2019 yerel seçimleri öncesinde “İmar Affı” yasası suiistimal edilerek kaçak yapılan 52 yapıyı yıkmıştı.

“İçme suyu toplama havzasını korumakta kararlıyız”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün,  geçmişte olduğu gibi bundan sonrada Büyükçekmece sınırları içerisinde kaçak yapılaşmaya müsaade edilmeyeceğini belirterek; “İstanbul’un en önemli içme suyu toplama havzasını korumakta kararlıyız. Bugüne kadar göstermiş olduğumuz kararlılığı aynı şekilde sürdüreceğiz” ifadesini kullandı.

Yorumlar