BÜYÜKÇEKMECE

Büyükçekmece Belediyesi'nde Şehit kavgası

PKK tarafından 15 yaşında şehit edilen Eren Bülbül'ün adının verildiği anaokulunu yaptıracak bağışçılar ile Büyükçekmece Belediyesi arasında afiş ve davetiye kavgası çıktı...

Büyükçekmece Belediyesi'nde Şehit kavgası

Aşiret Dalcı İlkokulu bahçesine hayırsever Mahmut Çoban ve eşi Yasemin Çoban tarafından yaptırılmak istenen anaokulunun tartışmaları devam ediyor. Büyükçekmece Belediyesi'nden yapılan son açıklamada, aynı zamanda öğretmen olan hayırsever Yasemin Çoban Milli Eğitim'e şikayet edildi.

TERÖR örgütü PKK tarafından 15 yaşında şehit edilen Eren Bülbül'ün adının verildiği anaokulunu yaptıracak bağışçılar ile projeyi "seçim malzemesi" olarak kullandığı iddia edilen Büyükçekmece Belediyesi arasında "temel atma töreni ve davet" konusunda kriz yaşanmış, afiş ve davetiyeye tepki gösteren bağışçı çift, belediyeye ihtarname göndermişti. Konu hakkında belediyeden yapılan ikinci açıklamada hayırseverlerden Yasemin Çoban hakkında birçok eleştiri sıralandı. Hasmane bir tutum sergiledi Açıklamada, anaokulu için mütevazi bir temel atma törenine yönelik yapılan görüşmelerde eğitim hayırseverinin adının da yazılarak davetiye basılmasının kararlaştırıldığı belirtilerek, "Davetiyeler yazıldıktan sonra hayırseverin eşi öğretmen Yasemin Çoban temel atma töreninin olmayacağını ve tören istemediklerini belirtmiştir. Belediyemizin teknik ekipleri okul bahçesine gittiklerinde eğitim hayırseverinin öğretmen olan eşinin belediye başkanımıza karşı hasmane tutumu, hakaret ve karalamaya varan davranışları ile karşılaşmışlardır. Öğretmenin bu tavrı orada bulunan belediye çalışanlarımız tarafından kabul edilemez olarak nitelendirilmiştir. Bir öğretmenin, bir insana yakışmayan hakaretvari sözler sarfetmesi bizleri derinden üzmüş ve düşündürmüştür. Yapılan ikazlara rağmen bu hakaretlerini sürdürmesi olayın tamamen siyasi olduğu düşüncesini de doğurmuştur" denildi. Milli Eğitim'e mesaj verildi Açıklamanın devamında, "Bir öğretmen, halkın oylarıyla seçilmiş bir belediye başkanına “hadsiz, saygısız, terbiyesiz” gibi ağır hakaretlerde bulunabiliyorsa bu sadece o öğretmenin değil o okulun idaresinin ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de sorumluluğundadır" ifadeleri kullanılarak, "Halkın oylarıyla seçilmiş ve eğitime katkılarından ötürü “okulcu” olarak anılan bir belediye başkanına bu hakaretleri yapan bir öğretmen hangi ahlaki değerlerle çocuklara hangi bilgileri, hangi terbiyeyi ve saygıyı öğretecektir? Bu bilgileri kamuoyunun bilgisine sunarken bir bardak suda fırtına koparmak suretiyle şovlarını devam ettirmek isteyenlere de söyleyeceğimiz son sözümüz şudur: Bu küçük anaokulunu protokolünde belediye başkanının imzası, hayırseverin imzası ve İstanbul valisinin onayı mevcuttur" bilgisi verildi.

KAYNAK: DAMGA GAZETESİ

Yorumlar