BEYOĞLU

Nagehan Alçı yazdı: İstiklal Caddesi’nde sabahları yürümek hayati risk taşıyor!

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, hergün binlerce kişinin akınına uğrayan İstiklal Caddesi'ndeki tehlikeye dikkat çekti ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Beyoğlu Belediyesi'ne bir çağrıda bulundu.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Nagehan Alçı yazdı: İstiklal Caddesi’nde sabahları yürümek hayati risk taşıyor!

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, İstiklal Caddesi'nin sabah saatleri için uyarıda bulundu."Bu şehrin en meşhur caddesinde orman kanunları geçerli! Hiç abartmıyorum." diyen Alçı her sabah geçtiği caddedeki manzarayı okuyucuları ile paylaştı.

"Her sabah içlerinde birçok yabancı turistin de olduğu binlerce kişinin yürüdüğü İstiklal Caddesi’ne kim ne zaman el atacak?" diye soran Alçı,  Beyoğlu Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin önlem alması gerektiğini söyledi.

İstiklal Caddesi’nde sabahları yürümek hayati risk taşıyor!

İstanbul’un en önemli noktalarından biri, sosyal hayatın merkezi, kentin göbeği olan İstiklal Caddesi’nde sabah 10’dan önce yürümek isterseniz birkaç kez düşünün derim…

Bu şehrin en meşhur caddesinde orman kanunları geçerli! Hiç abartmıyorum. Sabah 10’a kadar yükleme boşaltma yapma bahanesi ile araçların girişi serbest caddeye. Ama ortada ne bir kural var ne şerit ne de hız limiti!

Araçlar her yandan rüzgar gibi geliyorlar. Yayalar ne yöne kaçacağını şaşırıyor. Bazen caddenin yollarla kesiştiği köşelerde arabalar birbirinin içine geçiyor, trafik tamamen kilitleniyor.

İşin tuhafı yalnızca yükleme boşaltma yapmak için girişler serbest dense de volta ya da laf atmaya veya hız yapmaya gelenler de var

Sabahları bu caddeden sıklıkla geçiyorum. İstisnasız her sefer gördüğüm manzara bu! Çok garip bir şekilde bunca karmaşaya rağmen bugüne dek tek bir trafik polisine rastlamadım.

Geçtiğimiz ay bir yaya ezilip yaşamını yitirdi, bu bile en ufak bir kıpırdanma yaratmadı

Her sabah içlerinde birçok yabancı turistin de olduğu binlerce kişinin yürüdüğü İstiklal Caddesi’ne kim ne zaman el atacak? Başta Beyoğlu Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin derhal bu tehlikeye yönelik önlem alması gerekiyor…

Yalnızca sabah değil, günün ilerleyen saatlerinde de güya trafiğe kapalı caddeye resmi ya da görevli sıfatıyla birçok araç giriyor. Belki sabah saatleri kadar yoğun değil ancak önceki yıllara göre giderek artan bir trafik var ve işin ucu kaçmış durumda.

Haftasonunun en yoğun saatlerinde dahi birçok arabaya rastlıyorsunuz. Hatta cadde üzerine park ediyorlar. İstiklal Caddesi’nin 1990’dan beri trafiğe kapatılmış bir cadde olduğunu sanırım birilerine yeniden hatırlatmak gerek.

Yorumlar