BEYOĞLU

İstiklal Caddesi'nde öldürülen Halit Ayar için yürüyüş

İstiklal Caddesi'nde tramvay durağında bıçaklanarak öldürülen Halit Ayar için yürüyüş düzenlendi. İBB Başkanı İmamoğlu da geçtiğimiz günlerde Ayar ailesini evinde ziyaret etmiş ve ailenin acısına ortak olmuştu.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
İstiklal Caddesi'nde öldürülen Halit Ayar için yürüyüş

İstiklal Caddesi'nde yaşanan feci olay herkesi kahretmişti. İTÜ mezunu Halit Ayar kendisinden para isteyen kişiler tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. Bugün 23 yaşındaki Ayar'ın arkadaşları ve ailesi cinayeti protesto etti ve bir yürüyüş gerçekleştirdi. 

Almanya'da yüksek lisans yapmayı planlayan ve Enka Spor Kulübü'ne bağlı bir yüzücü olan Halit Ayar için İTÜ'ye bir de fidan dikildi. Fidan dikiminden sonra konuşma yapan aile ve arkadaşları duygusal dakikaların yaşanmasına neden oldu. 

SUÇLULAR CEZASIZ KALMAMALI

Yürüyüş öncesi kısa bir konuşma yapan anne Hanife Ayar, "Adaletten düzgün kararlar vermelerini bekliyoruz. Birden fazla suçu olan insanların iyi halden yararlanarak dışarı çıkıp, insanların canını almasına nasıl göz yumarlar. Çok üzgünüm başkalarına zarar gelmesin, benim oğlum hem bir son hem de bir şeylerin değişmesi için başlangıç olsun. Bu davanın peşini bırakmayacağız. Başkanımıza teşekkür ediyorum en başından beri bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı" dedi. 

Konuşma yaparak abisiyle anılarını anlattığı mektubu okuyan Melike Ayar da dinleyenleri ağlattı. 

Yorumlar