BEYOĞLU

Çağrı merkezini arayan vatandaşlara sürpriz

Beyoğlu Belediyesi’nin 7/24 hizmet veren İletişim Merkezi’ni ziyaret eden Başkan Yıldız, vatandaşlardan gelen telefonlara cevap vererek talep ve önerilerini dinledi.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Çağrı merkezini arayan vatandaşlara sürpriz

Beyoğlu Belediyesi 7/24 hizmet veren İletişim Merkezi ile vatandaşların taleplerini hızlı bir şekilde çözüme kavuşturuyor. Akıllı Kent Otomasyonu sistemi ile hizmet veren İletişim Merkezi’ni ziyaret eden Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra vatandaşlardan gelen telefonlara cevap veren Başkan Yıldız, vatandaşlarla sohbet ederek taleplerini dinledi. Talep ve önerilerini doğrudan Başkan Yıldıza aktarma imkanı bulan vatandaşlar büyük mutluluk yaşadı.

AKILLI OTOMASYON SİSTEMİ İLE TALEPLER HIZLICA ÇÖZÜME KAVUŞUYOR

IP tabanlı sistem sayesinde 444 0160 numaralı çağrı merkezinden gelen aramalar ile faks ve e-posta olarak gelen tüm çağrılar tek bir sistemde toplanıyor.

Çağrı Merkezi ve Akıllı Kent Otomasyon Sistemi ile entegre çalışan yazılım sayesinde vatandaşların numaralarının otomatik olarak görülmesi ve tek ekrandan vatandaşın bu serviste görülebilecek tüm işlemlerinin yapılması mümkün oluyor. Bu sayede vatandaşlar borç sorgulama, borç ödeme, aktivite başvurusu ve şikayet başvurusu gibi birçok işlemi hızlı bir şekilde yapabiliyor.

Yorumlar