BEYOĞLU

Beyoğlu Belediyesi hasta nakil ambulansı hizmeti nasıl başvurulur? Ücretli mi?

Beyoğlu Belediyesi ilçede yaşayan yaşlı, sosyal güvencesi olmayan, acil müdahale gerektirmeyen hastalara hasta nakil ambulansı hizmeti veriyor. Belediye tarafından verilen bu hizmet ücretli mi? Hizmeti almak isteyenler nasıl başvuru yapmalı?

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Beyoğlu Belediyesi hasta nakil ambulansı hizmeti nasıl başvurulur? Ücretli mi?

Beyoğlu Belediyesi ücretsiz hasta nakil ambulansı hizmeti veriyor.İlçede yaşayan yaşlı, sosyal güvencesi olmayan, acil müdahale gerektirmeyen hastaları hafta içi hergün 08.0-17.00 saatleri arasında ücretsiz bulundukları yerden nakledilmeleri sağlanıyor.

RANDEVU İÇİN NE YAPILMALI?

Ambulans özellikle ihtiyaç sahibi ilçe halkının hastalarının gerektiğinde bulundukları yerden İstanbul sınırları içinde nakledilmelerini sağlayacak. Acil müdahale ambulanslarından farklı hizmet verecek ambulanstan randevu sistemi ile yararlanmak mümkün. Beyoğlu Belediyesi’nin 444 01 60 numaralı çağrı merkezini arayan İhtiyaç sahipleri ambulanstan yararlanabiliyor. Talepleri alan doktorlar bilgiler doğrultusunda ambulansı hastanın adresine yönlendiriyor ve hasta nakledilmesi gereken adrese sağlıklı bir şekilde ulaştırılıyor.

BİLGİLER EKSİKSİZ VE NET OLMALI

Randevu alırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususların başında görevli doktorlara bilgileri eksiksiz ve net bir şekilde iletmek geliyor. Bir diğer önemli husus ise iç donanımı nakil aracı olarak düzenlenen ambulans acil müdahale talepleri için kullanılmıyor. Ayrıca, diyaliz hastalarının nakli hasta nakil ambulansı ile değil Beyoğlu Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından sağlanan servilerle yapılıyor. Diyaliz hastalarının nakli yönündeki talepler 444 0 160 numaralı çağrı merkezinden Sosyal İşler Müdürlüğü aranarak yapılabilir.

Yorumlar