BEYOĞLU

Beyoğlu Belediyesi hangi partide? Beyoğlu'nun mevcut Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan kimdir?

Beyoğlu Belediyesi'nin hangi partide olduğu ve 2014 Yerel Seçimleri'nde hangi parti tarafından kazanıldığı, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte, bu konuya ilişkin detaylar ve Beyoğlu'nun mevcut Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan hakkında bilgi...

Beyoğlu Belediyesi hangi partide? Beyoğlu'nun mevcut Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan kimdir?

Türkiye, 31 Mart'ta mahalli idarecilerini seçmek için sandık başına gitmeye hazırlanıyor. Seçimlere kısa bir süre kala İstanbul'un ilçelerinden Beyoğlu'nda belediyenin hangi partide olduğu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Belediyenin hangi partide olduğu konusunun yanı sıra Beyoğlu'nun mevcut Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın kim olduğu da araştırılıyor. Peki, Beyoğlu Belediyesi hangi partide?

2014 yılında gerçekleştirilen yerel seçimlerde AK Parti'nin adayı Ahmet Misbah Demircan seçimleri kazandı ve o tarihten bu yana Beyoğlu Belediye Başkanı olarak görev yapıyor. AK Parti, 31 Mart Yerel seçimlerinde ise Haydar Ali Yıldız'ı aday olarak gösterdi.

MEVCUT BAŞKAN AHMET MİSBAH DEMİRCAN KİMDİR?

1967 yılında Kasımpaşa'da doğdu. Halen bu bölgede ikamet etmektedir. Aslen Rizeli olup, Rize Sütlüce köyündendir.

İlköğrenimini Piyalepaşa İlköğretim Okulu’nda tamamladı. Lise eğitimini Behçet Kemal Çağlar Lisesi’nde tamamladı.

Öğrenimine Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde devam etti.  1992 yılında bu okuldan mezun oldu.  Marmara Üniversitesi Siyasi Tarih ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde lisans üstü eğitimini tamamladı. Tunus’ta Arapça, İngiltere’de İngilizce dil eğitimi programlarına katıldı.

Profesyonel iş yaşamına turizm sektöründe başladı. Uluslararası organizasyon deneyimi kazandı. Mesleki yaşamına turizm sektöründe faaliyet gösteren özel bir firmada yönetici olarak devam etti. Genel Müdürlük yaptı.

Aktif politikaya 2001 yılında AK Parti’nin kuruluşuyla başladı. AK Parti Sarıyer İlçe Başkan Yardımcılığı, AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu üyeliği ve AK Parti Genel Merkez Turizm Komisyonu Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 3 Kasım 2002 genel seçimlerinde İstanbul 2. bölgeden milletvekili adayı oldu.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nde (TÜRSAB) çeşitli görevlerde bulundu.

Halen Beyoğlu Belediyesi ve İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği Başkanı olan Demircan, aynı zamanda Sosyal Market Vakfı ve Kültür Kenti Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanlığını da yürütmektedir.

Arapça ve İngilizce bilmektedir.

Ferda Hanımla 1996’da evlenen Ahmet Misbah Demircan; Zeynep, Rana ve Neva’nın babasıdır.

Yorumlar