BEYOĞLU

Beyoğlu Belediyesi bir ilki gerçekleştirdi

Beyoğlu Belediyesi, Belediye-İşletme-Vatandaş arasındaki bağı güçlendirecek Dijital bir platform olan Smart Beyoğlu uygulamasını hayata geçirdi. Uygulama ile Beyoğlu’nda vatandaşlar belediye hizmetlerinin yanı sıra otellerden tarihi mekanlara, restaurantlardan ibadethanelere kadar çevresindeki her şeye tek tıkla ulaşabilecek.

Beyoğlu Belediyesi bir ilki gerçekleştirdi

Türkiye’de ilk defa bir belediye tüm işlemlerini tek bir platformda topladı. Beyoğlu Belediyesi, Belediye-İşletme-Vatandaş arasındaki bağı güçlendirecek Dijital bir platform olan Smart Beyoğlu uygulamasını hayata geçirdi. Vatandaşlara belediye hizmetlerinin yanı sıra otellerden tarihi mekanlara, restaurantlardan ibadethanelere kadar çevresindeki her şeye tek tıkla ulaşma imkanı sunan uygulama düzenlenen Basın Lansmanı ile tanıtıldı. Akademi Beyoğlu’nda gerçekleştirilen programda Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, dijitalleşen Beyoğlu’nun en somut örneklerinden birisi olan projenin detaylarını paylaştı.

 BU UYGULAMA HAYATIMIZI KOLAYLAŞTIRIYOR

Dijital çağ ile birlikte yeni bir sürecin başladığını belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Dijital dünyadayız. Artık herkesin elinde bir cep telefonu ve bununla dünyanın her tarafına ulaşabiliyor. Ama ulaşmak istediği yerlerde sinyal varsa. Yani bir başka ifadeyle Beyoğlu’nun 19 bin esnafı, binlerce binası ve belediye gibi çalışan dinamik yapıları var. Eğer siz karşı tarafa sinyal veriyorsanız, karşı tarafa datalarınızı açtıysanız, bu dataları kullanılabilir hale getirdiyseniz o zaman varsınız ve ilişki kuruyorsunuz demektir. Smart Beyoğlu hem Belediyeyi, hem buradaki işletmeleri, hem buradaki tarihi mekanları ilgilisinin, meraklısının hizmetine sunabilen bir platformdur. Sanayi 4.0 gibi sivil hayat 4.0, belediye 4.0, şehir 4.0 gibi algılayacağımız bu uygulama hayatımızı kolaylaştırıyor. Tabelaya gerek yok, yol tarifine gerek yok.” dedi.

 SMART BEYOĞLU, İSTANBUL AÇISINDAN, BEYOĞLU AÇISINDAN BİR İLK

Başkan Demircan, “Elimizdeki bu turizm information dediğimiz mekanizmalar aslında bir anlamda dijitale evrilmiş oldu. Smart Beyoğlu, İstanbul açısından, Beyoğlu açısından bir ilk olarak ortaya çıkmış İnteraktif bir şehir tanıtım programıdır. Bunu indirdiğinizde Beyoğlu’nda nerede ne olduğunu size söyleyen bir uygulama. Elbette eksikleri vardır. Çünkü gelişmeye muhtaç, birçok şeyi daha buraya yüklemeyi düşünüyoruz. Bundan sonraki hedefi e-ticareti kolaylaştıracak bir atlığı yapabilmekten geçecek. Bu uygulamaları da hayata geçirmiş olacağız. Bir diğer konu da Beyoğlu’na gelen turistlerin nerede ne olduğunu bilmeleri çok önemli. Her şeyin elinin altında olacağı, oradan mekanları görebileceği, ziyaret edebileceği bir uygulama ellerine gelmiş oldu. Kısa bir zamanda dil ile ilgili unsurlar da tamamlanmış olacak.” ifadelerini kullandı.

 ‘BEYOĞLU’NUN DİJİT HAFIZASI’

‘Beyoğlu’nun dijit hafızası’ sloganıyla hayata geçirilen ‘Smart Beyoğlu’ ile Beyoğlu‘ndaki tarihi binalarda ve işyerlerinde QR kod uygulamasına geçildi. Zabıta ekipleri Smart Beyoğlu’nun mobil uygulaması aracılığıyla işyerlerine ait bu QR kodları okutarak tüm işlemlerini yerinde ve hızlı bir şekilde yapabiliyor. Bu uygulama aynı zamanda ilçe esnafına kendi işyerinin reklamını yapmasına ve kampanyalarından müşterilerini anında haberdar etmesine imkan sunuyor.  Müşterilerde bu mobil uygulama üzerinden işletmenin QR kodunu okutarak ürün ve hizmetler hakkında bilgi alabiliyor, yorum yapabiliyor.

 YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE REHBERLİK EDECEK

Smart Beyoğlu projesi ayrıca her gün 2 milyonu bulan bölgedeki yerli ve yabancı turistlerin de Beyoğlu’nu keşfetmelerini kolaylaştırıyor. Uygulamayı akıllı cihazına indiren turist ‘Ben Neredeyim’ butonu ile bulunduğu yerin konumuna, etrafında var olan işletmelere, tarihi binalara ait bilgilere, etkinliklere ve turistik destinasyon bilgilerine anında erişim sağlayabiliyor. Harita üzerinden gitmek istediği yeri işaretleyerek yol tarifi alabiliyor.

Uygulamanın bir diğer önemli özelliği de e-ticaret imkanı sunan ‘Pazaryeri’ kategorisi.  Vatandaşlar bu kategori üzerinden istediği ürünü satışa sunabiliyor ve satışa sunulmuş bir ürünü satın alabiliyor.

 BİR TIKLA BELEDİYE HİZMET BİRİMLERİNE ULAŞMA İMKANI

Bu uygulamanın en önemli hizmetlerinden birisi de tüm belediye işlemlerini tek bir platformda toplamış olması. Uygulamayı akıllı cihazlarına indirerek ‘hesabım’ bölümünden TC Kimlik numarası ile kayıt olan vatandaşlar, belediye ile ilgili tüm işlemlerini tek bir tıkla yapabiliyor. Başta Belediye Başkanı olmak üzere belediye hizmet birimleri ve görevlileri ile doğrudan iletişim kurabiliyor. Talep, öneri ve şikayetlerde bulunabiliyor. Smart Beyoğlu uygulamasında; Nöbetçi Eczaneler, Yeme- İçme, Tatil-Konaklama, Kültür- Sanat, Mağazalar, Tarihi Yerler, Otoparklar, Taksi Durakları vs. birçok kategori bulunuyor.

Yorumlar