BEYOĞLU

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız sözünü tuttu! O proje hayata geçti

Beyoğlu'nda yaşayan 12 yaşındaki Büşra Aykut'un sokak hayvanlarının aç kalmaması için hayal ettiği mama projesi, Beyoğlu Belediyesi'nce hayata geçirildi. 

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız sözünü tuttu! O proje hayata geçti

31 Mart yerel seçimleri sırasında sokak hayvanlarının sürekli doyurulması konusunda kafa yoran Büşra Aykut, kaldırımlardaki taşların oyularak içlerine mama ve su konulması ya da cihazlar geliştirilerek buradan aç hayvanlara yiyecek sağlanması konusundaki hayalini, AK Parti Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Haydar Ali Yıldız'a aktardı. Yıldız da seçilmesi halinde sokak hayvanları için gerekenin yapılacağı sözünü verdi. 

Beyoğlu Belediye Başkanı seçilen Yıldız, göreve başlar başlamaz küçük Büşra'nın talebi doğrultusunda "Melek Büşra Sokak Hayvanları Mama Projesi'nin" hayata geçilmesi için girişimde bulundu. 

Proje kapsamında özel bir firma ile iş birliği yapılarak sokak hayvanlarını besleyen teknolojik geri dönüşüm otomatı "Patimatik" geliştirildi.

"Sıfır Atık" projesi kapsamında geri dönüşümü destekleyerek sokak hayvanlarını beslenmesini kolaylaştıracak "Patimatik"lerden ilk etapta beş adet üretilerek, Kızılay, Çıksalın, Kalaycıbahçe, Cihangir ve Galata meydanlarına kuruldu. 

Elektronik bir sistemle çalışan "Patimatik"lerde kedi ve köpeklerin beslenmesi için iki mama, iki de su bölümü bulunuyor. Cihazlar pet şişe, cam şişe ve metal kutularla çalışıyor. Vatandaşlar ellerindeki şişenin içindeki suyu cihazın su haznesi bölümüne boşalttığında cihaz tarafından otomatik olarak kedi maması alanına bir öğünlük kedi maması dökülüyor. Pet şişeyi de geri dönüşüm haznesine attığında köpek maması alanına bir öğünlük köpek maması dökülüyor. 

Yorumlar