BEYOĞLU

Başkan çağrı yaptı Vakko 13 yıl sonra Beyoğlu’na dönüyor

Beyoğlu’ndaki 44 yıllık mağazasından 2006 yılında ayrılan Vakko, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız’ın çağrısı üzerine 13 yıl aradan sonra Beyoğlu’na geri dönüyor.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Başkan çağrı yaptı Vakko 13 yıl sonra Beyoğlu’na dönüyor

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız geçtiğimiz günlerde Vakko’ya Beyoğlu’na dönmesi için çağrıda bulunmuş ‘Sayın Cem Hakko’yu ziyaret edeceğim. Kendisinden yeniden gelip Beyoğlu’nda dükkan açmasını isteyeceğim’’ demişti. Başkan Yıldız’ın bu çağrısına Vakko Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko’dan  karşılık geldi. Önceki gün Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız’ı ziyaret eden Cem Hakko, Yıldız’ın Vakko’nun Beyoğlu’na geri dönme çağrısına olumlu baktıklarını söyledi.

BEYOĞLU AİLEMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Cem Hakko, Beyoğlu’nun ailesi için çok önemli olduğunu ve Vakko’yu Vakko yapanın Beyoğlu olduğu sözlerine katıldığını dile getirdi. Gerekli çalışmaların kısa vadede yapılacağını söyleyen Cem Hakko, yer hazırlıklarına önümüzdeki günlerde başlayacaklarını açıkladı. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ise, Cem Hakko’nun Beyoğlu’na dönme kararını memnuniyetle karşıladığını ve Beyoğlu ile özdeşleşen markalar için bunun önemli bir adım olduğunu söyledi.

MODERNİZMİN SİMGESİ

Vakko’nun hikayesi, Vitali Hakko’nun 1934 yılında kurduğu “Şen Şapka” adlı küçük bir şapka dükkanı ile başladı. Şen Şapka'nın adı 1938’de Vakko’ya dönüştü. İlk Vakko mağazası  ise 1962 yılında İstanbul’un kalbi Beyoğlu’nda açıldı. Bu mağaza, şapka giyen Cumhuriyet kadını-erkeği ve modernizmin simgesi oldu.  Vakko Beyoğlu, Türkiye’de o güne kadar açılan en büyük mağaza olmanın yanı sıra yeni bir konsept olan üst kalite, lüks giyim ve üstün müşteri hizmetinin öncülüğünü yaptı.

Yorumlar