BEYLİKDÜZÜ

Kılıçdaroğlu'nun Ekrem İmamoğlu tercihinin sırrı

CHP İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu olacak. Resmen açıklanmadı ama işaretler onu gösteriyor. Peki Kılıçdaroğlu neden onu tercih etti? Merak edilen soruya yazar Hadi Özışık yanıt veriyor.

Oktay Sağlam
Oktay Sağlam[email protected]
Kılıçdaroğlu'nun Ekrem İmamoğlu tercihinin sırrı

Türkiye'nin en değerli markası İstanbul'a başkan olmak siyasetçilerin rüyalarını süslüyor. 31 Mart 2019 yerel seçimerinde mega kent, AK Parti ile CHP'nin yarışına sahne olacak.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun son dakika sürprizi olmazsa CHP'nin İstanbul adayı olması kesin. "Ekrem İmamoğlu nereden çıktı?" sorusu gündemden düşmüyor.

CHP'de yapılan tüm anketlerde Muharrem İnce ile Gürsel Tekin'in ismi ön plana çıkıyordu. Binali Yıldırım gibi kariyeri başarılarla dolu tecrübeli bir siyasetçinin karşısına İmamoğlu'nun çıkarılması sorgulanıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun şaşırtan kararının arka planında ne var? Gazeteci-yazar Hadi Özışık, İnternethaber'deki köşe yazısında Kılıçdaroğlu'nun herkesin kafasını karıştıran İmamoğlu tercihindeki sırrı açıkladı

Kılıçdaroğlu'nun "Karadenizlidir, Trabzonludur, sahadan geliyor, soyadı İmamoğlu... muhafazakar kesime sıcak gelir..." açıklamasını gündeme getiren Özışık, bu duruma şaşıranlara CHP'nin Şişli'de 2009 seçimlerinde soyadı Sarıgül olan birini, Mustafa Sarıgül'ün karşısına diktiğini hatırlatarak yanıt veriyor.

Özışık'a göre Kılıçdaroğlu, yeni bir Muharrem İnce ile karşılaşmak istemediği için aday profilini düşük tuttu. Özışık, bu durumu "Kılıçdaroğlu ve arkadaşları, koltukları ebedi olsun diye, 1 Nisan listesi açıklıyor ya da hazırlıyor" diyerek açıklıyor.

Bakalım İstanbullular Özışık'ın dediği gibi, 1 Nisan'a Kılıçdaroğlu'nun şakasıyla mı uyanacak hep birlikte göreceğiz.

Yorumlar