BEYLİKDÜZÜ

Kemal Kılıçdaroğlu neden İmamoğlu'nda ısrarlı?

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım. CHP'de ise Muharrem İnce anketlerde açık ara önde olmasına rağmen, Kemal Kılıçdaroğlu'nun gönlünde Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yatıyor. Hadi Özışık yorumluyor:

Hadi Özışık
Hadi Özışık[email protected]

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul adaylığı, son dakikada bir değişiklik olmazsa kesinleşmiş görünüyor. Peki önceliğinin Beylikdüzü olduğunu söyleyen İmamoğlu'nun fikrini ne değiştirdi? 

Ekrem Bey'i kim neyin karşılığında ikna etti ya da?

İmamoğlu'nun, Binali Yıldırım'a karşı koymanın ne büyük risk olduğunu bile bile Kılıçdaroğlu'na "evet" demesinin altında, Şükrü Genç, Murat Karayalçın ve Seyit Torun'un imzası var:

"(...) İstanbul'dan aday ol, bilinirliğin artsın, önün açılır, genel siyasette en tepeye çıkarsın..."


Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu ısrarının sırrı ise şu sözlerde saklı:

"(...) Karadenizlidir, Trabzonludur, sahadan geliyor, soyadı İmamoğlu... muhafazakar kesime sıcak gelir..."

Şaşırdık mı?
Tabii ki hayır!
Şişli'de 2009 yılında, soyadı Sarıgül (Muharrem) olan birini Mustafa Sarıgül'ün karşısına dikmişlerdi, millet isimleri karıştırıp CHP'ye seçim kazandırır diye... 


" (...) İmamoğlu..."

Diyorlar ki: "Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu'nu aday göstererek, CHP'nin gelecekteki genel başkanı belirledi."

10 bin kez yenilse de, Kemal Kılıçdaroğlu koltuğunu kimseye emanet etmez, kimsenin de o koltuğa oturmasına izin vermez. Ta ki, emr-i hak vaki olana kadar... 

Kemal Kılıçdaroğlu ve arkadaşları, koltukları ebedi olsun diye, 1 Nisan listesi açıklıyor ya da hazırlıyor. İmamoğlu'nun da İstanbul'a aday gösterilmesinin sebebi, 1 Nisan'a hazırlıktan başka bir şey değil. 

Hatırlayın!

Kılıçdaroğlu, 24 Haziran seçimlerinde de kendisine muhalif olabilecek tüm parlak isimleri devre dışı bırakmıştı. Şimdi de aynı şeyi yapıyor, "yanlışa yanlış" diyebilecek isimleri yok etti, ediyor. 

Yani, "potansiyel tehlike" olabilecek kim varsa, bertaraf ediyor. Emin Çölaşan'ın "İsmini ilk kez duydum" dediği Ekrem İmamoğlu'nu tehlike olarak görseydi, Muharrem İnce, Gürsel Tekin... gibi liste dışı bırakırdı. 

Kemal Bey yeni bir Muharrem İnce ile karşılaşmak istemediği için, aday profilini düşük tutuyor.  

CHP'de yapılan tüm anketlerde Muharrem İnce ile Gürsel Tekin'in ismi ön plâna çıkarken, İmamoğlu'nda karar kılması... başka bir sebebi yok, olamaz... 

Sadece İstanbul mu?
Mersin'de de durum aynı, Fikri Sağlar'ı da bertaraf etti. Kendisine rakip diye, Haluk Pekşen'i Trabzon'a uygun bulmuyor. Tuncay Özkan'ı istemiyor, Özür Özel'e karşı... Özeti, Kemal Kılıçdaroğlu nerede düşük oy alacak bir aday varsa, onu arıyor buluyor ve aday gösteriyor. 

Tekirdağ'da 75 yaşındaki Kadir Albayrak kendisine rakip değil mesela. Muğla'yı 70 yaşındaki Osman Gürün'e emanet etti... bir bakın diğer adaylara Kemal Bey için tehlikeli biri var mı? 

Yok!

1 Nisan listesi dediğim budur işte... 

CHP lideri 1 Nisan sabahına uyandığında, kendisine rakip olabilecek hiç kimseyi görmek istemiyor. Asker belediye başkanları, asker il ve ilçe başkanları olsun istiyor. 

Oturacağı koltuğu ilelebet sağlama almak için canım... 

Başka sebebi ne olabilir sizce? 

Yorumlar